search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Προς σκληρότερο lockdown με ολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και κλείσιμο σχολείων

11.11.2020 11:52
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα - Media

 

Πληροφορίες για ακόμα σκληρότερο lockdown με πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ (δηλαδή να μην επιτρέπεται έξοδος ούτε με sms) αλλά και κλείσιμο των σχολείων που σήμερα λειτουργούν εξετάζει η Κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη.

Οι λόγοι που την οδηγούν σε αυτή την απόφαση δεν είναι άλλοι από την πολύ υψηλή θετικότητα στη Θεσσαλονίκη που φθάνει στο 32% αλλά και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της πόλης με τις κλίνες των ΜΕΘ να βρίσκονται οριακά στην πληρότητα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, το σχέδιο προβλέπει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, και περισσότερα κλιμάκια ελέγχου στους δρόμους με επικεφαλής την αστυνομία που θα πραγματοποιούν εξονυγχιστικούς ελέγχους, για να αποφεύγονται όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συνωστισμών.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τις ανακοινώσεις για την αυστηροποίηση των μέτρων να γίνονται άμεσα, ίσως και σήμερα στις 18.00.

Μεταφορά ασθενών με C-130 στην Αθήνα

Μάλιστα όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται εκτάκτως εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, έπειτα από συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα διατεθεί ένα C-130 με ειδική κάψουλα ώστε να διακομίζονται τα περιστατικά covid στην Αθήνα από περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:41