search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Γιατί η Ε.Ε. «γυρίζει την πλάτη» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

12.11.2020 19:48
Κορωνοϊός-Ρωσία: Αποτελεσματικό κατά 91,4% και 100% για βαριά περιστατικά το Sputnik-V - Media
 
Η ΕΕ στην επιλογή της για εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού προσανατολίζεται σε ευρωπαϊκές εταιρείες, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες ο επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμερ.
 
Αυτή ήταν η επίσημη θέση της ένωσης, δια στόματος Μάμερ, σε απάντηση στο ερώτημα, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, εφόσον το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του όπως ανακοινώθηκε είναι πιο υψηλό από το επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.
 
«Εξηγήσαμε πολλές φορές ότι η στρατηγική μας προσανατολίζεται σε εταιρείες οι οποίες παράγουν το εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Μάμερ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξαν φωνές τις τελευταίες ημέρες πως υπάρχουν αμφιβολίες αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διεξάγει συνομιλίες με το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού με στόχο την πιθανή καταχώρησή του για έκτακτη χρήση στην λίστα των υποψηφίων εμβολίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός, στο πρακτορείο Reuters.
 
Πηγή: iefimerida.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15