search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Πίτα κανταΐφι με τυριά

13.11.2020 10:42
tiropita-me-fillo-kantaifi-fullo-turopitas-soufle-sintages-eisaimonadikigr.png

 

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι

250 γραμμάρια φέτα τριμμένη

150 γραμμάρια τυρί ροκφόρ ή μπλε τυρί Δανίας

1 κούπα κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 35%

3 αυγά

2 ½ κούπες γάλα φρέσκο χωρισμένες

½ κούπα βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα με το ροκφόρ και τα πατάτε με πιρούνι να λιώσουν. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ένα αυγό και το μισό φλιτζάνι γάλα και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα μέτριο ταψάκι με το λιωμένο βούτυρο, παίρνετε το κανταΐφι και το αφρατεύετε ανοίγοντας το με τα χέρια σας. Στρώνετε τη μισή ποσότητα στο ταψί και τη βουτυρώνετε. Απλώνετε πάνω στη βάση αυτή το μίγμα των τυριών και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Βουτυρώνετε ελαφρά με όσο βούτυρο έχει περισσέψει . Χτυπάτε τα 2 αυγά με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνετε την πίτα. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε την πίτα!

 

Συμβουλή

Μπορείτε να πασπαλίσετε την πίτα σας με λίγο σουσάμι ή με καρπούς ηλιόσπορου και να δώσετε μια ωραία εμφάνιση και γεύση στη συνταγή σας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39