search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Ανοσία αγέλης με εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού «βλέπει» Γερμανός λοιμωξιολόγος

13.11.2020 18:41
Ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί - «Ανάσα» κρουσμάτων, παραμένει η πίεση στις ΜΕΘ  - Media

 

Ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάλε, Αλεξάντερ Κεκουλέ εκτιμά ότι ο εμβολιασμός του 40% του πληθυσμού κατά της Covid-19 θα ήταν ήδη αποτελεσματικός.

«Πιστεύω ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι είναι δυνατόν να εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι για να υπάρξει ενός είδους ανοσίας της αγέλης. Δεν εννοώ όμως την ανοσία του 70%, ποσοστό με το οποίο αποτρέπεται μαθηματικά η εξάπλωση του ιού, αλλά εάν εμβολιάσουμε στοχευμένα τμήματα του πληθυσμού, για παράδειγμα εκείνα που είναι κοινωνικά πολύ δραστήρια, τότε με περίπου 40% ανοσίας της αγέλης (λόγω του στοχευμένου εμβολιασμού) θα μπορούσε να διασφαλιστεί ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μόνο με μεγάλη δυσκολία. Επιπλέον, υπάρχει το μέρος του πληθυσμού που έχει ήδη μολυνθεί και έχει μερική ανοσία με φυσικό τρόπο», είπε ο καθηγητής σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Ο λοιμωξιολόγος επέκρινε επίσης την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι μερίμνησε πολύ αργά για την προμήθεια ταχέων δοκιμών αντιγόνου. «Η Γερμανία το συνειδητοποίησε πολύ αργά, πρέπει να το πούμε ευθέως. Τώρα άλλες χώρες έχουν ήδη αγοράσει σε μεγάλο βαθμό τα διαθέσιμα γρήγορα τεστ», όπως είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18