search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Ανησυχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Βλέπει κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας λόγω κορωνοϊού

16.11.2020 14:50
Ανησυχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Βλέπει κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας λόγω κορωνοϊού - Media

 

Με τεράστια πλειοψηφία πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισμα με το οποίο οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε., με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσής του στην κοινότητα.

Το Ευρωκοινοβούλιο με 496 ψήφους υπέρ, έναντι 138 κατά και 49 αποχών, παροτρύνει, μεταξύ άλλων, τις κυβερνήσεις των χωρών, να αποφεύγουν την απαγόρευση των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων όταν κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, τα μέλη του ΕΚ ζητούν από τις χώρες :
 
• Να διακόψουν την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ή τουλάχιστον να ξεκαθαρίσουν τη διάκριση των εξουσιών και να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ισορροπίες σε δικαστικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.
 
• Να αποφεύγουν την απαγόρευση των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων αδικαιολόγητα ή για να υιοθετήσουν αμφιλεγόμενα μέτρα.
 
• Να αποφεύγουν να υιοθετούν μέτρα που έχουν ξεκάθαρο αντίκτυπο σε βασικά δικαιώματα, την στιγμή που η κατάσταση της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπει τις ασφαλείς διαδηλώσεις.
 
• Να είναι απίστευτα συγκρατημένες όταν προχωρούν σε ρυθμίσεις που περιορίζουν την ελευθερία της μετακίνησης, ειδικά σε σχέση με το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή.
 
• Να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, σιγουρεύοντας πως όλοι οι μαθητές έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.
 
• Να εξασφαλίσουν την πρόοδο στις διαδικασίες ασύλου, παρά την πανδημία, και άμεσα να εκκενωθούν τα camps με μετανάστες στα Ελληνικά νησιά.
 
• Να βρουν λύσεις σχετικά με το πως να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των φυλακισμένων και των κατηγορούμενων, μέσω του συνδυασμού της τεχνολογίας και της δικαστικής εξουσίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01