search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Άντονι Μπλίνκεν: Όταν ο εκλεκτός του Μπάιντεν για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθούσε την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν (Photo)

23.11.2020 18:59
Άντονι Μπλίνκεν: Όταν ο εκλεκτός του Μπάιντεν για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθούσε την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν (Photo) - Media

 

Μπορεί η πληροφορία ότι ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θέλει να τοποθετήσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Άντονι «Τόνι» Μπλίνκεν να άφησε πολύ κόσμο με ερωτηματικά, ωστόσο, όσοι παρακολουθούν τη διπλωματία των ΗΠΑ γνωρίζουν καλά τον εκλεκτό του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα.

Βλέπετε, ο Μπλίνκεν μπορεί να μην προέρχεται από τη Γερουσία ή τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ωστόσο, ο 58χροος απόφοιτος του Χάρβαρντ και του Κολούμπια, από το 1994 ως σήμερα -με ένα μικρό διάλειμμα κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ- κατέχει διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις που σχετίζονται με την αμερικανική διπλωματία και διεθνείς σχέσεις, από προσωπικό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και λογογράφος του προέδρου των ΗΠΑ, μέχρι Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αντιπροέδρου, επί θητείας Μπάιντεν.

Μάλιστα, ο Μπλίνκεν, όπως φαίνεται και στην ιστορική φωτογραφία από το δωμάτιο επιχειρήσεων, ήταν παρών στην αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου (σημειώνεται με κόκκινο κύκλο) όταν πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση εκτέλεσης του αρχηγού της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, από ομάδα των Navy SEALS των ΗΠΑ (απόφαση που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «την πιο θαρραλέα που έχει λάβει ποτέ ηγέτης»).

Επίσης, ήταν από τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν ενεργά, επί κυβερνήσεων Ομπάμα, στον σχεδιασμό της πολιτικής των ΗΠΑ όσον αφορά στη Συρία και τη Ρωσία, αφού προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας, ενώ ήταν σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2020, μετά από ένα διάλειμμα μερικών χρόνων μακριά από την πολιτική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01