26/01/2021 17:35:42

Φωταγωγήθηκε ενόψει Χριστουγέννων το Παρίσι - Για πρώτη φορά χωρίς κόσμο (Video)

Φωταγωγήθηκε ενόψει Χριστουγέννων το Παρίσι - Για πρώτη φορά χωρίς κόσμο (Video) - Media

 

Έναν μήνα και κάτι πριν από τα Χριστούγεννα, η πόλη του Παρισιού φόρεσε και πάλι τα γιορτινά της, με τα κόκκινα λαμπάκια να φωτίζουν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων ως την Αψίδα του Θριάμβου.

Η τελετή φωταγώγησης της γαλλικής πρωτεύουσας αποτελεί συνήθως πόλο έλξης για χιλιάδες Παριζιάνους, που κατεβαίνουν στο κέντρο του Παρισιού προκειμένου να παρακολουθήσουν τα δεκάδες πλατάνια δεξιά και αριστερά του δρόμου να φωταγωγούνται και να δίνουν κατακόκκινο χρώμα και εορταστικό τόνο στην πόλη.


Εφέτος, φυσικά, εξαιτίας του Lockdown, η προσέλευση στο σημείο δεν επιτρεπόταν και έτσι ο δρόμος ντύθηκε στα γιορτινά κάτω από παράξενη ησυχία. Η δήμαρχος Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μαζί με την τραγουδίστρια Λουάν, τη «νονά» εφέτος του φωτισμού της πόλης, πάτησαν το κουμπί και άναψαν περισσότερα από 70.000 λαμπάκια κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων.

Οι Παριζιάνοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή από το διαδίκτυο σε live streaming, ενώ η επιτροπή των Ηλυσίων Πεδίων τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη φωταγώγηση του Παρισιού.


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.