search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά: Ο ιός είναι ο εχθρός – Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιό μας

28.11.2020 09:12
Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά: Ο ιός είναι ο εχθρός – Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιό μας - Media

 

Παρά την εξαιρετική ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Pfizer για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά της Covid-19, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας ήταν εξαιρετικά σημαντική σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, εφαρμόζοντας όλα τα ρυθμιστικά και λειτουργικά μέτρα που απαιτούνται για τις δοκιμές εμβολίων, διαβεβαιώνει μέσω αποκλειστικής συνέντευξης στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο δρ. Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer απαντά έτσι στο πιο κρίσιμο, ίσως, ερώτημα, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο εν μέσω της πανδημίας και αφορά στην ασφάλεια του εμβολίου.

Ο Έλληνας μάνατζερ της εταιρείας, που ανακοίνωσε πρώτη εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 95% κατά της Covid-19, επεξηγεί πώς οι ερευνητές της Pfizer και της συνεργάτιδάς της BioNTech διασφάλισαν υψηλούς όρους ασφαλείας για το εμβόλιο, δουλεύοντας υπό συνθήκες επείγουσας ανάγκης και νέες μεθόδους κόντρα στην ιστορική καταβολή ότι η ανάπτυξη εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια.

«Ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα την πανδημία με κάνει υπερήφανο»

«Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία και το γεγονός ότι πραγματικά ξεχωρίζει ως μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετωπισή της είναι κάτι που με κάνει εξαıρετικά υπερήφανο» λέει, στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπετ Μπουρλά.

O κ. Μπουρλά, στη συνέντευξή του, τόνισε ακόμη ότι «ο ιός είναι ο εχθρός» και σημείωσε:« Εργαζόμαστε με πρωτοφανή ταχύτητα. Ιστορικά, η ανάπτυξη των εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια. Λόγω του επείγοντος της κατάστασης προκαλούμε τον εαυτό μας να προχωρήσουμε την έρευνά μας σε ένα επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει το να σκεφτούμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε παράλληλα, χωρίς να παραλείψουμε βήματα, αλλά μελετώντας νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα και όχι διαδοχικά».

Ο κ. Μπουρλά τόνισε ακόμη:«Παρότι η Pfizer κινείται με εξαιρετική ταχύτητα, εν μέρει χάρη στην τεχνολογία mRNA, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλη την ανάπτυξη».

Τέλος αναφερόμενος στην Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουρλά σημειώνει:«Ο κόμβος μας στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει κοιτίδα για υψηλού επιπέδου τεχνικές και άκρως εξειδικευμένες ψηφιακές ικανότητες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι Advanced Analytics και Agile Software Development».

Ενώ τέλος, υπογραμμίζει επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας η επεξήγηση ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33