search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:49
MENU CLOSE

Αυστραλία: Σάλος με στρατιωτικό που πίνει μπίρα σε προσθετικό πόδι νεκρού Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν(Photos)

01.12.2020 09:37
Αυστραλία: Σάλος με στρατιωτικό που πίνει μπίρα σε προσθετικό πόδι νεκρού Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν(Photos) - Media

 

Σάλο αλλά και ανατριχίλα έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Αυστραλίας αλλά και σε όλο τον κόσμο οι διαρροές φωτογραφιών που δείχνουν Αυστραλούς στρατιώτες να «παίζουν» και να πίνουν μπίρα χρησιμοποιώντας τεχνητό άκρο που ανήκε σε νεκρό μαχητή Ταλιμπάν. Κι όλα αυτά, εν μέσω αυξανόμενης οργής σχετικά με μια έκθεση που περιγράφει τις ύποπτες καταχρήσεις που διαπράχθηκαν από στρατεύματα της Αυστραλίας κατά την παραμονή και τις επιχειρήσεις τους στο εμπόλεμο Αφγανιστάν.

Σε μία από τις εικόνες, ένας ανώτερος Αυστραλός στρατιωτικός των ειδικών δυνάμεων φαίνεται να πίνει μπύρα χρησιμοποιώντας για… ποτήρι ένα προσθετικό πόδι, ανέφερε ο Guardian, ο οποίος αποκάλυψε και τις φωτογραφίες. Ο στρατιωτικός που εικονίζεται στη φωτογραφία, αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας, κατά την εφημερίδα.

Σε μια άλλη φωτογραφία, εικονίζονται δύο στρατιώτες, ένας εκ των οποίων κρατάει κάτι που θυμίζει μπύρα, και ποζάρει με ένα ψεύτικο άκρο. Μια σημαία «πειρατή» κρέμεται στον τοίχο πίσω τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες τεκμηριώνουν τη «θορυβώδη» ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα παράτυπο μπαρ, γνωστό ως Fat Lady’s Arms, που βρίσκεται εντός της βάσης των ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας στο Tarin Kowt, την πρωτεύουσα της επαρχίας Uruzgan, στο Αφγανιστάν.

Το προσθετικό σκέλος λέγεται ότι ανήκε σε έναν μαχητή Ταλιμπάν που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης τον Απρίλιο του 2009, κατά την εφημερίδα. Οι στρατιώτες είπαν ότι οι ανώτεροι υπάλληλοι του καταστήματος γνώριζαν τη μακάβρια πρακτική κατανάλωσης αλκοόλ. Το πόδι ταξίδευε με τη μονάδα ειδικών δυνάμεων συνεχώς, είπε ένας πρώην στρατιώτης στον Guardian. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα τοποθετήθηκε σε μια ξύλινη πινακίδα, δίπλα σε έναν Σταυρό σιδήρου – μια στρατιωτική διακόσμηση που χρησιμοποιείται στην αυτοκρατορική και τη ναζιστική Γερμανία, και με τίτλο “Das Boot” (που σημαίνει στην πραγματικότητα “το σκάφος” στα γερμανικά).

Η δημοσίευση των επαίσχυντων εικόνων συμπίπτει με την ολοκλήρωση μιας τετραετούς έρευνας που βρήκε «αξιόπιστα στοιχεία» εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από τις επίλεκτες αυστραλιανές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Η έκθεση εντόπισε αποδεικτικά στοιχεία για 39 παράνομες δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις της Αυστραλίας στη χώρα. Η έκθεση αναφέρεται στην «διαδεδομένη παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς» που παρατηρείται στα Fat Lady’s Arms, αλλά δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στο προσθετικό πόδι.

RT

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01