17/01/2021 20:32:21

«Το άσπρο-μαύρο» κάνει ο Ακσόι: Η Τουρκία θέλει το διάλογο, η Αθήνα είναι που έκανε πίσω

«Το άσπρο-μαύρο» κάνει ο Ακσόι: Η Τουρκία θέλει το διάλογο, η Αθήνα είναι που έκανε πίσω - Media
 
Κυριολεκτικά «το άσπρο-μαύρο» επιχειρεί να κάνει ο εκπρώσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ όσον αφορά στο ζήτημα του διαλόγου Αθήνας-Άγκυρας, αποσείοντας κάθε ευθύνη για την μη πραγματοποίησή του από την Τουρκία.
 
Συγκεκριμένα, ο Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ανοικτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, καθώς απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την απόσυρση του Oruc Reis, είπε: «Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις με την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, επιτεύχθηκε συμφωνία για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία της συνάντησης δεν μπορούσε να καθοριστεί, καθώς η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω λόγω του γεγονότος ότι το Oruc Reis ήταν στο πεδίο».
 
Ο Ακσόι, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις για την παρουσία του ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο, είπε ότι «το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Αττάλεια στις 29 Νοεμβρίου 2020. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, όπως είναι μέχρι σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.