17/01/2021 13:33:36

Προσοχή: Ιστοσελίδα ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες τρίτων χωρίς τη συγκατάθεση τους (photos)

Προσοχή: Ιστοσελίδα ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες τρίτων χωρίς τη συγκατάθεση τους (photos) - Media

 

Πλήθος καταγγελιών έχει προκαλέσει στο ελληνικό twitter η ύπαρξη ιστοσελίδας μέσω της οποίας κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να δημοσιοποιούν γυμνές φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς την ταυτοποίηση των χρηστών.

Έτσι σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλοί χρησιμοποιούν την εν λόγω ιστοσελίδα για να εκδικούνται πρώην τους ή ακόμα και για να προωθήσουν υλικό παιδικής πορνογραφίας  καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Οι χρήστες ζητούν την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκλειστεί ιστοσελίδα, η οποία παρά την κατακραυγή των τελευταίων ωρών συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα επιτρέποντας σε ανυποψίαστες γυναίκες να γίνονται βορρά στις ορέξεις και τα χυδαία σχόλια οποιουδήποτε, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για εκείνες.

 

Όποια όμως και να είναι η νομική διαδικασία, είναι σαφές ότι η έκθεση ανθρώπων χωρίς την συγκατάθεσή τους σε τρίτους και τα σχόλιά τους είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες για να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.