search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:33
MENU CLOSE

Και ξαφνικά στο Πέραμα εμφανίστηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος (Video)

04.12.2020 14:53
Και ξαφνικά στο Πέραμα εμφανίστηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος (Video) - Media

 

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα είχε διάφορα περίεργα περιστατικά. Ένα από αυτό σχηματίστηκε στην Αττική κατά τη διάρκεια της πρωινής ισχυρότατης βροχής. Στο θαλάσσιο στενός μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνας, εκεί που περνάνε τα πλοία, ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του στην επιφάνεια του νερού.
Πήγαινε πέρα δώθε με μεγάλη ταχύτητα και πολλοί από όσους το είδαν ανησύχησαν. Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. 
Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Όταν φτάσουν όμως στην στεριά, εξανεμίζονται
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15