18/01/2021 05:56:06

Και ξαφνικά στο Πέραμα εμφανίστηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος (Video)

Και ξαφνικά στο Πέραμα εμφανίστηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος (Video) - Media

 

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα είχε διάφορα περίεργα περιστατικά. Ένα από αυτό σχηματίστηκε στην Αττική κατά τη διάρκεια της πρωινής ισχυρότατης βροχής. Στο θαλάσσιο στενός μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνας, εκεί που περνάνε τα πλοία, ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του στην επιφάνεια του νερού.
Πήγαινε πέρα δώθε με μεγάλη ταχύτητα και πολλοί από όσους το είδαν ανησύχησαν. Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. 
Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Όταν φτάσουν όμως στην στεριά, εξανεμίζονται
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.