search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:54
MENU CLOSE

Brexit: Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι διαπραγματευτές – Επικοινωνία Τζόνσον-φον ντερ Λάιεν το Σάββατο

04.12.2020 19:51
Brexit: Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι διαπραγματευτές - Επικοινωνία Τζόνσον-φον ντερ Λάιεν το Σάββατο - Media

 

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα εμπορική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου του Brexit, ανακοίνωσαν ταυτόχρονα απόψε Λονδίνο και Βρυξέλλες.

«Μετά από μία εβδομάδα εντατικών διαπραγματεύσεων στο Λονδίνο με τον Ντέιβιντ Φροστ (σ.σ. τον διαπραγματευτή της Βρετανίας) συμφωνήσαμε απόψε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια συμφωνία», λόγω σημαντικών διαφορών σε τρεις τομείς, τους ίσους όρους ανταγωνισμού, τη διακυβέρνηση και την αλιεία, ανέφερε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα συζητήσουν την «τρέχουσα κατάσταση» αύριο το απόγευμα, πρόσθεσε.

Μια παρόμοια ανακοίνωση ανήρτησε και ο Φροστ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:53