search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:15
MENU CLOSE

Γώγος: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διαρκεί το lockdown

05.12.2020 12:39
Αισιοδοξία από Γώγο: Πιθανώς σε δύο εβδομάδες άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων – Τι είπε για την εστίαση - Media

 

«Η διασπορά του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα ήταν μεγάλη, κι έτσι η αποφόρτιση του επιδημιολογικού προβλήματος -ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα- θα καθυστερήσει», δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος στο Mega διευκρινίζοντας πως «δεν μιλάμε για  άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αλλά για οργάνωση αυτής». 

Ο καθηγητής καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών επισήμανε πως «παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχει σαφής μείωση των κρουσμάτων πανελλαδικά», και υπογράμμισε πως «αν δεν δούμε τη βελτίωση των δεδομένων μέσα στα νοσοκομεία, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων». 

Τι είπε για σχολεία – λιανεμπόριο  

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γώγος σημείωσε πως θα παραμείνουν κλειστά για όσο διαρκέσει το lockdown, ενώ για το λιανεμπόριο είπε πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση ακόμη, καθώς αναμένονται τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Το μυαλό μας και τα μάτια μας είναι στραμμένα στο Σύστημα Υγείας που πιέζεται», σημείωσε.

«Για ένα ασφαλές τοίχος ανοσίας, πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο».

Ερωτηθείς για το εμβόλιο, απάντησε πως θα καθυστερήσει και εξήγησε πως «για ένα ασφαλές τοίχος ανοσίας, πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο».

Άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα πιο αυστηρό lockdown, αν και ο ίδιος θεωρεί πως δεν θα προκύψει μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:15