search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:55
MENU CLOSE

Διαμαρτυρία Βερβεσού στο υπ. Προστασίας του Πολίτη για προσαγωγές δικηγόρων στα Εξάρχεια

06.12.2020 13:10
Πάρτυ γενεθλίων για τον πρόεδρο του ΔΣΑ με 10 άτομα - Χωρίς μάσκες, με σαμπάνιες! (Photo | Video) - Media

 

Για πρωτοφανή ενέργεια των αστυνομικών αρχών να παρεμποδίσουν δικηγόρους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός, αναφερόμενος σε προσαγωγές-συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

«Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσαγωγές/συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την  ΕΛΑΣ, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. 

«H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών  που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους», αναφέρει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53