search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:25
MENU CLOSE

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και χαλάζι – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Χάρτες)

08.12.2020 08:48
Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και χαλάζι - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Χάρτες) - Media

 

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο,Τετάρτη με την κακοκαιρία να διαρκεί μέχρι και την Κυριακή με ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, τη στιγμή που αρκετά πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν στα ορεινά.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι τα Επτάνησα, η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η Ήπειρος.

Αστατος θα είναι, όμως, ο καιρός και στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, καθώς προβλέπονται παροδικές βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  15 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 
Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 8 μποφόρ.

Σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με το meteo, αρχικά αναμένονται αραιές κατά τόπους νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι και από δυτικά προς ανατολικά θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, οι οποίες προς το βράδυ θα παρουσιάσουν ενίσχυση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών και νότιων τμημάτων της χώρας θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 16, στις Κυκλάδες από 14 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Χάρτες: meteo

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50