search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Το Έβερεστ ψήλωσε κατά ένα μέτρο

08.12.2020 17:41
Το Έβερεστ ψήλωσε κατά ένα μέτρο - Media

 

Επιτέλους Κίνα και Νεπάλ τα βρήκαν μεταξύ τους σχετικά με το ύψος που έχει το Έβερεστ και συμφώνησαν επίσημα ότι το ψηλότερο βουνό στον κόσμο βρίσκεται 8.848,86 μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 
Η υψομετρική διαφορά του Έβερεστ αποτελούσε για χρόνια σημείο τριβής ανάμεσα στις δυο χώρες με την κάθε μια από αυτές να δίνει διαφορετικό νούμερο. Με τη νέα συμφωνημένη «έκδοση» το βουνό είναι κατά 86 εκατοστά υψηλότερο από αυτό που πρότεινε το Νεπάλ και κατά 4 μέτρα υψηλότερο από τις μετρήσεις που έδινε η Κίνα.
Το Νεπάλ στο παρελθόν είχε μετρήσει το ύψος του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα, ενώ η Κίνα στα 8.844 μέτρα καθώς δεν είχε προσμετρήσει το ύψος που προσθέτει το χιόνι. 
Πάντως οι επιστήμονες είναι οι μόνοι που δεν καθησυχάζουν αφού τονίζουν πως εάν το βουνό έχει ανέβει υψομετρικά αυτό θα σημαίνει κίνηση των τεκτονικών πλακών που βρίσκονται από κάτω. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:54