search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:07
MENU CLOSE

Γαλλία: Αυστηρές ποινές για τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo ζήτησε ο εισαγγελέας – Στις 16 Δεκεμβρίου η απόφαση

09.12.2020 08:03
Γαλλία: Αυστηρές ποινές για τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo ζήτησε ο εισαγγελέας - Στις 16 Δεκεμβρίου η απόφαση - Media

 

Με την αγόρευση εισαγγελέα επί των ποινών συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo και σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ τον Ιανουάριο του 2015, στο Παρίσι.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμενεται στις16 Δεκεμβρίου, με τον Εισαγγελέα να ζητάει ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής για τον «εγκέφαλο» της επίθεσης, Αλί Ριζά Πολάτ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, και για τους περισσότερους από τους 14 κατηγορούμενους, ζητήθηκε η επιβολή αυστηρότατων ποινών.

«Η ισόβια κάθειρξη που ζητήθηκε για τον Αλί Ριζά Πολάτ αυτό το πρωί είναι ό,τι περίμεναν οι εντολείς μου και φυσικά αυτό που φαινόταν με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία. Θα δούμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναμένεται στις 16 Δεκεμβρίου», είπε ο Ελί Κορχιά, δικηγόρος των δύο υπαλλήλων του σουπερμάρκετ.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε παράλληλα την επιβολή ποινής 30 ετών κάθειρξης στη σύζυγο του τρομοκράτη Αμεντί Κουλιμπαλί, για τον ρόλο της στις επιθέσεις.

Η Χαγιάτ Μπομεντιάν δικάζεται ερήμην και σύμφωνα με τις αρχές έπαιξε κομβικό ρόλο στην προετοιμασία και τον συντονισμό των επιθέσεων τόσο στο Charlie Hebdo όσο και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:02