search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Εκκλησίες: Η νέα εισήγηση των λοιμωξιολόγων – Τι προτείνουν για την εορταστική περίοδο

14.12.2020 19:57
Lockdown: Τι περιλαμβάνει η πρόταση των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των εκκλησιών - Media

 

Ακόμα και το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου συζητά η κυβέρνηση, ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέληξε σε νέα εισήγηση προς την κυβέρνηση για τη λειτουργία των ιερών ναών στο πλαίσιο της μερικής χαλάρωσης του lockdown.

Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την οποία ο πρωθυπουργός κάλεσε την Εκκλησία να ακολουθήσει τις αποφάσεις των ειδικών, ακριβώς για να δοθεί ένα νέο πλαίσιο, σαφώς πιο χαλαρό από τις αρχικές ανακοινώσεις, αλλά και πάλι με ορισμένους έστω περιορισμούς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των εκκλησιών για ατομική λατρεία όλες τις ημέρες, που είναι ένα από τα αιτήματα τα οποία θα συζητήσει η Ιερά Σύνοδος αύριο, συζητήθηκε κατά την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Συζητήθηκε επίσης το σενάριο, τα Φώτα να μοιραστεί συσκευασμένο αντίδωρο και εμφιαλωμένος αγιασμός στους πιστούς, με δεδομένο ότι δεν θα επιτραπεί τελετή Αγιασμού των Υδάτων σε ανοιχτούς χώρους.
 
Κατά τη συνεδρίαση τους στη συνέχεια οι ειδικοί προτείνουν στην κυβέρνηση:
  • Να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα στις εκκλησίες.
  • Ο μέγιστος αριθμός ατόμων εντός των εκκλησιών να κυμαίνεται από 25 έως 50, ανάλογα με τη χωρητικότητα του ναού.
  • Την τέλεση μίας ακόμη λειτουργίας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας νωρίτερα σήμερα στο briefing. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα επιτρεπόταν θεία λειτουργία τα Χριστούγεννα και τα Φωτα.
  • Την τέλεση κυλιόμενων λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.
Πηγή: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:43