search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Άσχημα τα νέα: Δεν υγροποιήθηκε» το αίμα του Αγίου Τζενάρο στη Νάπολη – Την πόλη θα χτυπήσουν συμφορές λένε οι πιστοί (Video)

18.12.2020 14:55
Άσχημα τα νέα: Δεν υγροποιήθηκε» το αίμα του Αγίου Τζενάρο στη Νάπολη – Την πόλη θα χτυπήσουν συμφορές λένε οι πιστοί (Video) - Media

Δεν θα αναφωνήσουν φέτος «miracolo a Napoli» οι πιστοί Ναπολιτάνοι αφού ύστερα από 40 χρονιά το αίμα του Άγιου Τζενάρο δεν υγροποιήθηκε και πάλι. Ο κακός οιωνός έφερε αμηχανία στους πιστούς αφού όποτε δε γίνεται υγρό το αίμα του Αγίου, συμφορές και καταστροφές χτυπούν την πόλη του ιταλικού Νότου. 
Το αποξηραμένο αίμα του Αγίου Τζενάρο, προστάτη της πόλης, φέτος δεν υγροποιήθηκε παρά τις επανειλημμένες προσευχές των πιστών. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1980 και λίγους μήνες μετά ένας ισοπεδωτικός σεισμός χτύπησε την πόλη. 
Το «θαύμα» καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1.389. Αν το «θαύμα της υγροποίησης» δεν συμβεί, μπορεί να σημάνει καταστροφή για τους επόμενους μήνες και χρόνια, επισημαίνει και το Reuters.
Ο Άγιος Τζενάρο ήταν επίσκοπος της Νάπολης τον 3ο αιώνα. Δολοφονήθηκε με αποκεφαλισμό κατά τη δίωξη των πρώτων Χριστιανών από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Διοκλητιανό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:28