search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:04
MENU CLOSE

Βρούτσης: Ομολογούν το Βατερλώ με τις εκκρεμείς συντάξεις

19.12.2020 17:24
Βρούτσης: Ομολογούν το Βατερλώ με τις εκκρεμείς συντάξεις - Media

 

Το Βατερλώ των εκκρεμών συντάξεων παραδέχεται πλέον η κυβέρνηση. Με διάταξη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας προβλέπεται η επιστράτευση ακόμα και συνταξιούχων υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να εκκαθαριστούν οι 375.000 συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Με άλλα λόγια, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης δέκα μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και αφού προκάλεσε «έμφραγμα» στις συντάξεις, κατορθώνοντας μέσα σε 18 μήνες να υπερδιπλασιάσει τις εκκρεμείς και απλήρωτες συντάξεις, που φτάνουν τις 375.000 (400.000 στο κλείσιμο του χρόνου, όπως έχει αναφέρει η ΑΥΓΗ με διαδοχικά δημοσιεύματα), ανακάλυψε ότι χρειάζεται επιπλέον προσωπικό για να βγουν πιο γρήγορα οι συντάξεις. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας (άρθρο 76 και 77, 79, 80, 84), επίκειται η πρόσληψη προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ με εξτρά αμοιβή ακόμα και από συνταξιούχους υπαλλήλους των ταμείων!

Συγκεκριμένα, «ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ δύναται να αποφασίζει την ανάθεση του έργου της υποστήριξης των διαδικασιών απονομής συντάξεων σε συνταξιούχους λόγω γήρατος, πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών φορέων και του Δημοσίου, οι οποίοι κατά τον χρόνο της ενεργού υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει στα αντικείμενα της επεξεργασίας των αιτημάτων παράτασης αναπηρικών συντάξεων, απονομής και παράτασης του εξωϊδρυματικού επιδόματος, μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου, απονομής προσωρινών συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας ελέγχου στην ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών, καθώς και της υποστήριξης της Γραμματείας Συντάξεων».

Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται ακόμα κυρώσεις σε εργοδότη που λαμβάνει ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από εργαζόμενο και επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορωνοϊού σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:04