search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:45
MENU CLOSE

Κεφαλλονιά: Στη λιμνοθάλασσα Κουτάβου η φύση… οργιάζει (Photos)

21.12.2020 10:04
Κεφαλλονιά: Στη λιμνοθάλασσα Κουτάβου η φύση… οργιάζει (Photos) - Media

Υπέροχες εικόνες της Ευτυχίας Χαρτουλιάρη από την Λιμνοθάλασσα Κουτάβου δημοσιεύει το inKefallonia. Φωτογραφίες που δείχνουν ότι η φύση οργιάζει αυτή την περίοδο.

Πρόκειται για την μεγάλη λιμνοθάλασσα που εκτείνεται βορειοανατολικά της πόλης του Αργοστολίου. Έχει σχήμα ελλειψοειδές, μήκος 6,5 χλμ και έκταση 1300 στρέμματα. Η Λιμνοθάλασσα Κουτάβου οριοθετείται από την πέτρινη Γέφυρα Δεβοσσέτου και το βάθος της δεν ξεπερνάει την μία οργιά.

Πήρε το όνομά της από την αρχαία λέξη «κότταβος» που σημαίνει λεκάνη. Αποτελεί υδροβιότοπο και πολλά είδη πουλιών βρίσκουν εκεί καταφύγιο. Είναι σχεδόν βέβαιο πως κατά την βόλτα στην καταπράσινη ακτή της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου θα συναντήσει κανεις κύκνους, αγριόπαπιες, γλάρους και άλλα μικρά και μεγάλα πουλιά. Εδώ ζουν ακόμη πολλά είδη ψαριών.

Παλαιότερα, το μικρό βάθος των νερών ουσιαστικά είχε μετατρέψει την λιμνοθάλασσα Κουτάβου σε έλος, καθιστώντας το πέρασμά της επικίνδυνο για την δημόσια υγεία: κουνούπια μετέφεραν ελονοσία και οι κάτοικοι των γύρω χωριών που έπρεπε να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, ουσιαστικά διακινδύνευαν ακόμα και την ζωή τους.

Με την κατασκευή της γέφυρας το 1813, που τον οριοθετεί, ο Κούταβος άλλαξε μορφή: δενδροφυτεμένες όχθες, ευχάριστη ατμόσφαιρα, το μικρό νησάκι, η πλούσια βλάστηση και το πλήθος της ορνιθοπανίδας που θα βρείτε εδώ, καθιστούν την λιμνοθάλασσα Κουτάβου ιδανικό μέρος για περιπάτους στην φύση και ένα από τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40