search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Γιατί πρέπει να μάθουμε τα πάντα για τα εμβόλια

28.12.2020 06:11

 

Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο γελοία χώρα , που το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να έρχεται με …τιμές αρχηγού κράτους. Να γίνεται κάτω από στενή δημοσιογραφική παρακολούθηση λες και μεταφέρεται το άγιο φως από τον πανάγιο τάφο συνοδεία 3000 αστυνομικών; 

Δυστυχώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και αυτό το σοβαρό θέμα με όρους φτηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Προσπαθεί να πείσει όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή φοβούνται να εμβολιαστούν  -γιατί δεν ξέρουν τις παρενέργειες- με φτηνά τεχνάσματα που δυστυχώς δίνουν επιχειρήματα στους αρνητές τύπου Βελόπουλου.

Η ιστορία των εμβολίων είναι πολύ σοβαρή για να περάσει μόνο μέσα από την λογική του παραδείγματος του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη  και των αρχηγών των κομμάτων.

Δεν χρειάζονται ούτε τυμπανοκρουσίες, ούτε εντυπωσιακές φωτογραφίες, ούτε αποκαλυπτικές μαρτυρίες για να πείσουν όσους έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο. Αυτοί που χρειάζονται να μιλήσουν είναι οι επιστήμονες. Είναι οι γνώστες του θέματος , είναι όσοι ξέρουν φαρμακολογία  και ιατρική.

Την συγκεκριμένη στιγμή το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να οργανώσει μία συνέντευξη τύπου με επιστήμονες που ξέρουν καλά το θέμα. Οι αρμόδιοι συντάκτες να κάνουν  τις ερωτήσεις που πρέπει χωρίς λογοκρισία έτσι ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα. Η  συνέντευξη  θα έπρεπε να προβληθεί την ίδια ώρα απ όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα δύο και τρείς φορές έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της χώρας να μπορέσουν να την δουν.

Γι αυτή την διαδικασία δεν χρειάζεται κανένα πακέτο Πέτσα. Χρειάζεται εθνική συνείδηση και πατριωτικό καθήκον . Χρειάζεται  την απλή λογική που εμπεριέχει η φράση  « βοηθάω  τον συνάνθρωπο μου.»

 Όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει βάτραχος είναι η απάντηση σε αυτούς που πιστεύουν  ότι θα υπάρχουν ανεξέλεγκτες παρενέργειες  στον ανθρώπινο οργανισμό εξ αιτίας του εμβολίου. Ούτε ο  Αλέξης Τσίπρας καμηλοπάρδαλη. Κανένας δεν πρόκειται να μεταλλαχτεί ή να μεταμορφωθεί.

Όμως έχει σημασία για τον περισσότερο κόσμο να καταλάβει πόσο αποτελεσματικό θα είναι το εμβόλιο, τις διαφορές ανάμεσα στα νέα εμβόλια  (mRNA-1273) και στα παλαιά, κάθε πότε πρέπει να γίνεται , τι παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν , αν μπορεί να νοσήσει κάποιος ακόμα και αν κάνει το εμβόλιο, αν πρέπει να το κάνουν και όλοι όσοι  έχουν νοσήσει, , πόσο καιρό μπορεί να προστατευθεί κάποιος από τον ιό, πόσο κοστίζει, που θα απευθυνθεί για να το κάνει , εάν δεν κάνει  το εμβόλιο τι μπορεί να του  συμβεί.

Όσοι  στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η  γιαγιά Σταματία από το Παναρίτη Αργολίδας να μπει στο διαδίκτυο για να πάρει τις απαντήσεις που θέλει είναι μακριά νυχτωμένοι. Αντίθετα θα καθίσει μπροστά στην τηλεόραση – στην κρατική γιατί αυτή πιάνει στο χωρίο της –  όχι για να δει  τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καυχιέται για το πόσο καλά τα πάει η κυβέρνηση του αλλά για να ακούσει από τους γιατρούς ότι δεν πρέπει να φοβάται. Και ότι το εμβόλιο θα την βοηθήσει να παραμείνει υγιείς.

Πώς να το κάνει αυτό όμως μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε δυο εκατομμύρια  εμβόλια τον πρώτο μήνα και μετά βίας έρχονται 600.000 μέχρι τον Μάρτιο. Και πώς να προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο ότι πρέπει να εμβολιαστεί όταν ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πότε  τα εμβόλια θα φτάσουν στην χώρα…

Με λίγα λόγια να είχαμε να λέγαμε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:18