search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55
MENU CLOSE

Ξεκάθαρο μήνυμα Χαφτάρ στην Τουρκία: Η απάντησή μας θα δοθεί στο πεδίο και θα είναι σκληρή

28.12.2020 15:07
Ξεκάθαρο μήνυμα Χαφτάρ στην Τουρκία: Η απάντησή μας θα δοθεί στο πεδίο και θα είναι σκληρή - Media
Καζάνι που βράζει η Λιβύη, καθώς παρά την εκεχειρία και τις διαπραγματεύσεις των μέχρι πρότινος εμπόλεμων πλευρών ώστε να εξευρεθεί πολιτική λύση, η Τουρκία εξακολουθεί να στέλνει οπλισμό και μισθοφόρους, προκαλώντας την σκληρή απάντηση του Χάφταρ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, παρατηρούνται κινήσεις δυνάμεων και των δύο πλευρών στην περιοχή μεταξύ Σύρτης και Αλ Τζούφρα. Το γεγονός οδήγησε τον στρατιωτικό ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να απευθύνει «τελεσίγραφο» στην Τουρκία, αναφέροντας: «Η εποχή των αποικιακών ψευδαισθήσεών σας έφτασε στο τέλος και πρέπει να διαλέξετε αν θα πολεμήσετε ή θα φύγετε».
 
Λίγες ώρες αργότερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκεπτόταν την Λιβύη και απειλούσε ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και οι υποστηρικτές τους στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, ο Ακάρ δήλωνε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ και οι υποστηρικτές τους δεν θα έχουν «πού να κρυφτούν» εάν βάλουν στο στόχαστρό τους Τούρκους στρατιωτικούς.
 
Όμως στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανταπάντηση του Χάφταρ στον Ακάρ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χασάν Σίβρι, ο στρατηγός Χαφτάρ δήλωσε ότι «η απάντησή μας στο πεδίο θα είναι σκληρή».
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55