search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:42
MENU CLOSE

«Βρε, μπας και δεν είμαι γιατρός;…» και άλλες φουσκοθαλασσιές

29.12.2020 07:58
«Βρε, μπας και δεν είμαι γιατρός;…» και άλλες φουσκοθαλασσιές - Media

 

Κύριος οίδε τι ωθεί έναν τραγουδοποιό να επέμβει δημοσίως κοινοποιώντας την γνώμη του για ένα σοβαρότατο ιατρικό ζήτημα το οποίο απασχολεί την ανθρωπότητα ολόκληρη.

Πάνω σε αυτό θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά, ωστόσο, δεν είναι το ζήτημά μας αν ο κος Θαλασσινός διακατέχεται από ευγενείς προθέσεις ή κινείται ιδιοτελώς, για λόγους προβολής. Πολύ πιθανό να αισθάνθηκε μιαν αθώα εξ αποκαλύψεως έμπνευση που τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει την αλήθεια στην αφελή ανθρωπότητα. Διερωτάται, ωστόσο, ένας αφελής για το τι ακριβώς είχε στο κεφάλι του ο μελαγχολικός τροβαδούρος με το θλιμμένο βλέμμα, όταν στην πιο κρίσιμη στιγμή για την αντιμετώπιση της θανατηφόρου πανδημίας που αποδεκατίζει τον πλανήτη, έλαβε το εξωφρενικό θάρρος να εκφράσει δημόσια τον σκεπτικισμό του.

Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη συντόνιζε μια τεράστιας έκτασης επιχείρηση εμβολιασμού σε 27 χώρες, την ώρα που στα καθ’ ημάς, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εμβολιάζονταν μπροστά στις κάμερες -σε μιαν ιστορική στιγμή- ο κύριος Θαλασσινός δήλωνε με αδιανόητη αυτοπεποίθηση σε ανάρτησή του στο FB, που μόνο ένας ιδιοφυής ή ένας ηλίθιος μπορεί να διαθέτει, ότι: «Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;».

Δεν θέλω να θεωρηθώ προκλητικός ή αμετροεπής αλλά θα τολμήσω να προσεγγίσω σε πρώτο επίπεδο την υψιπετή σκέψη του τραγουδοποιού. Ο βαθύνους σκεπτικιστής αμφισβητίας τροβαδούρος θεωρεί κάποιους θρασείς και δειλούς. Το ερώτημα είναι, ποιους θεωρεί θρασείς και δειλούς. Τους κορυφαίους των κορυφαίων επιστήμονες που συμμετείχαν σε μια παγκόσμια πλεκτάνη παριστάνοντας ότι φτιάχνουν ένα εμβόλιο που δεν είναι παρά ορός; Όλους τους ηγέτες του πλανήτη που συνωμότησαν μυστικά μεταξύ τους να εμβολιάσουν τους λαούς τους με φυσιολογικό ορό; Την Ευρωπαϊκή Ένωση που οργάνωσε μια κολοσσιαία επιχείρηση ταυτοχρόνου εμβολιασμού των πολιτών της; Την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπουλου που δέχτηκε να εμβολιαστεί με φυσιολογικό ορό εξαπατώντας τους Έλληνες ή τον πρωθυπουργό της χώρας που συμμετείχε σε μια κολοσσιαία δόλια συνομωσία που απεκάλυψε ο κος Θαλασσινός;

Ποιους εννοεί θρασείς και δειλούς; Τους χιλιάδες ιατρούς και νοσηλευτές που λιώνουν με αυτοθυσία πάνω από τους ασθενείς δίνοντας μια μάχη ζωής, αντιμέτωποι με μιαν ύπουλη ασθένεια; Θεωρεί ότι οι Έλληνες γιατροί (για να το περιορίσουμε στα εθνικά μας όρια) δέχθηκαν να χορηγήσουν φυσιολογικό ορό (πράγμα που έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται, αλλά λέμε τώρα…) σε ασθενείς και ότι οι νοσηλεύτριες δέχονται να το κάνουν;

Διερωτάται κανείς αν όντως ο κος Θαλασσινός, τον οποίο αναγκαζόμαστε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας λόγω της όποιας φήμης του, είχε συνείδηση των όσων έγραφε ή αν βρισκόταν υπό την επήρεια μιας θυελλώδους έμπνευσης, παρασυρμένος από τους στοχασμούς του!

Αντί να χρησιμοποιήσει την καχυποψία του για δικό του όφελος (για να μην γελοιοποιηθεί δημοσίως), αντί να αναρωτηθεί απλά «βρε, μπας και δεν είμαι γιατρός αλλά γρατζουνώ κιθάρες;», αποφάσισε συνοψίζοντας γνώση, σοφία και έμπνευση ότι μας εμβολιάζουν με φυσιολογικό ορό κι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, η νοσηλεύτρια κα Ευσταθία Καμπισιούλη και ο σεβάσμιος υπερήλικας κος Μιχάλης Γιοβανίδης έπαιξαν θέατρο αλλά …ατύχησαν, καθώς ο κος Θαλασσινός, άνθρωπος της τέχνης και του βαθέως πολιτισμού, το κατάλαβε, εντελώς φυσιολογικά!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:41