search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27
MENU CLOSE

«Σωτηρία»: Πολιτική θύελλα για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών – Αμείλικτα ερωτήματα από τον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ (Video)

30.12.2020 08:08
«Σωτηρία»: Πολιτική θύελλα για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών - Αμείλικτα ερωτήματα από τον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ (Video) - Media

 

Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσε χθες η βαρύτατη καταγγελία του γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου, ότι αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών, προκειμένου να εμβολιαστούν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης στην οποία προέβη χθες, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «επιτελικό ρουσφέτι» αναφερόμενος στο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, Διευθυντής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά και Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ ανέφερε στα social media ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου είχαν διατεθεί 70 δόσεις του εμβολίου και υπήρχαν 54 προγραμματισμένα ραντεβού υγειονομικών, η διοίκηση είπε ότι έρχονται 21 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οπότε ακυρώθηκαν σχεδόν ισάριθμοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο Kontra Channel ο Πάνος Παπανικολάου είπε ότι «οι υγειονομικοί έκαναν το πρωί της Τρίτης παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στη διοίκηση του νοσοκομείου. Ειδοποιήθηκαν υγειονομικοί του νοσοκομείου που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό ότι ακυρώνονται τα ραντεβού τους διότι ήρθαν απροειδοποίητα μια σειρά από κυβερνητικοί παράγοντες εκτός σιεράς να εβολιαστούν. Ήταν υπουργοί, υφυπουργοί αλλά και κάποιοι στρατιωτικοί, αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν ξέρουμε ποιοι ακριβώς ήταν».

Ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε και στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «η εθνική επιτροπή εμβολιασμών έχει εγκρίνει να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ώστε να διατηρηθεί η συνέχεια του κράτους και σε ένα από τα νοσοκομεία (εννοούσε το Σωτηρία) ήρθε μεγαλύτερος αριθμός». «Προφανώς χωρίς ραντεβού», σχολίασε ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ.

«Το θέμα είναι ότι το ίδιο έγινε και σε άλλα νοσοκομεία, δηλ. να προηγηθούν κυβερνητικοί παράγοντες, έναντι των υγειονομικών, έστω και με ραντεβού, όπως στο Αττικό, το Πανεπιστημιακό του Ρίου κ.α..Κι εμείς ρωτάμε, ποιοι είναι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες που σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας εάν δεν εμβολιαστούν χωρίς κανένα κριτήριο – ιατρικό, ηλικίας κ.α.- πριν τις ευπαθείς ομάδες, πριν τους ηλικιωμένους και πριν τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με τον υπουργό, θα καταρρεύσει το κράτος;»!

Επίσης ο κ. Παπανικολάου ρώτησε «ποιοι κύριοι και κυρίες εμβολιάστηκαν στο Σωτηρία αντι των υγεινομικών, που είναι τόσο στιβαρή ραχοκοκαλιά του κράτους;»

Επίθεση Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ενισχύει το ΕΣΥ, αλλά υπουργοί και γενικοί γραμματείς έχουν αναδυθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου με το εμβόλιο στερώντας το – εφόσον προς το παρόν ο αριθμός των δόσεων είναι περιορισμένος – από υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες. 

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως «ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή».

Ωστόσο, ασκεί κριτική για τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης και τους Γενικούς Γραμματείς: «Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους «άριστους».

 

Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Πέτσας: «Μικροκομματική μιζέρια»

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αφού υπενθύμισε δήλωση του Αλ.Τσίπρα στις 2 Νοεμβρίου που έλεγε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί», επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για μικροκομματική μιζέρια.

Μάλιστα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «χθες ο κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί…Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια».

Πώς δικαιολογήθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Στο θέμα που προέκυψε σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού στο νοσοκομείο Σωτηρία αναφέρθηκαν με δηλώσεις του τόσο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου, Σωκράτης Μητσιάδης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε μεταξύ άλλων ότι «σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν». Ενώ ο κ. Μητσιάδης δήλωσε πως «εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27