search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Κατ’ αρχήν συμφωνία ΕΕ-Κίνας για επενδύσεις

30.12.2020 14:13
Κατ

 

Για την επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας για τις επενδύσεις μεταξύ Κίνας και η Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν λόγοι οι Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν, είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις για τις επενδύσεις.

Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της ΕΕ, η ΕΕ και η Κίνα ολοκλήρωσαν κατ ‘αρχήν τις διαπραγματεύσεις για μια συνολική συμφωνία για τις επενδύσεις. 

«Χαιρετίζουμε την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για επενδύσεις» σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ, ενώ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «η ΕΕ και η Κίνα ολοκλήρωσαν κατ ‘αρχήν διαπραγματεύσεις για επενδυτική συμφωνία. Για πιο ισορροπημένες εμπορικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11