search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:27
MENU CLOSE

Ιερώνυμος: Να προφυλαχθούμε γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο του Θεού

01.01.2021 13:04
Ιερώνυμος: Να προφυλαχθούμε γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο του Θεού - Media

 

«Χρόνια πολλά, δημιουργικά και ευλογημένα σε όλους», ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του ρ/σ της Εκκλησίας 89,5, για το νέο έτος.

«Είναι οι μέρες που ανταλλάσσουμε ευχές και τις έχουμε ανάγκη όλοι μας, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνουμε μας στηρίζουν», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ αναφορικά με τις δυσκολίες της περασμένης χρονιάς τόνισε πως «είναι αλήθεια ότι έχουμε περιπέσει σε μια περιπέτεια, στην ταλαιπωρία της πανδημίας» και κάλεσε όλους «να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε τους αδελφούς μας, γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός».

Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «και αυτές τις δυσκολίες που μας παρουσίασε η πανδημία να βρούμε κουράγιο να τις ξεπεράσουμε. Και έχουμε τη δύναμη. Να παρακαλέσουμε τον Θεό και ο Θεός θα μας ενισχύσει να τις ξεπεράσουμε. Εύχομαι σε όλους σας και πάλι Χρόνια Πολλά, Ευλογημένα και ιδιαίτερα καλή και δημιουργική η καινούργια χρονιά».

Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε σήμερα την καθιερωμένη δοξολογία με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς. «Το 2021 να είναι ένας χρόνος που θα μας δώσει πολλά, όχι επειδή μας τα χρωστάει, αλλά επειδή τα χρειαζόμαστε», ευχήθηκε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το “παρών” έδωσαν, επιπλέον, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τελετάρχης στη Δοξολογία ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Με την τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη Δοξολογία ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18