search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Click away: Ανακοίνωσαν άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου χωρίς την γνώμη των ειδικών

05.01.2021 11:02
Έμποροι για παράταση lockdown: Καταστροφή αν χαθούν κι οι εκπτώσεις - Media

 

Νέο αλαλούμ μεταξύ λοιμοξιολόγων και κυβέρνησης, το δεύτερο μετά τις ανακοινώσεις Πέτσα για το άνοιγμα των σχολείων επικρατεί σχετικά με την επαναλειτουργία του click away από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Και αυτό καθώς, οι σχετικές ανακοινώσεις φαίνεται ότι έγιναν βιαστικά και χωρίς να είναι ενημεροι οι λοιμωξιολόγοι.

Την ίδια ώρα που κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν σε διάφορες εκπομπές και ανακοινώνουν την επιστροφή του click away από Δευτέρα, μέλη της επιτροπής επιδημιολόγων τονίζουν πως το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή.

Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το θέμα του click away δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή, κάτι το οποίο θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ειδικοί να εισηγηθούν στην κυβέρνηση το να μην ανοίξει ακόμα.

Παράλληλα, ο Χ. Γώγος επανέλαβε ότι ο ίδιος αιφνιδιασμός υπήρξε και με την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων

Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Στις 11 Ιανουαρίου επαναλειτουργεί το click away

Την υπόσχεση ότι από τις 11 Ιανουαρίου ξανανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα με τη μέθοδο του click away, έδωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εφόσον όλα πάνε καλά, θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα που λειτούργησαν και μέσα στις γιορτές και θα επανέλθει το click away, για το οποίο επιβραβεύτηκε η επιλογή της κυβέρνησης, καθώς βοηθήθηκαν πολλοί κλάδοι να επιπβιώσουν», τόνισε ο ο γενικός γραμματέας Καταναλωτη μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη οι τρεις λόγοι που επιλέχθηκε το click away: «Να αποσυμφορηθεί ο τομέας των ταχυμεταφορών, να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτικές ανάγκες και να διασωθούν εποχικοί κλάδοι».

Την επαναλειτουργία του click away είχε προαναγγείλει το βράδυ της Δευτέρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Blue Sky δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην μέθοδο του click away μετά την λήξη του αυστηρού lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου, αρκεί να το επιτρέψουν και οι συνθήκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:51