search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:57
MENU CLOSE

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την ομολογία Άδωνι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2159
07-01-2021
07.01.2021 04:00
adonis_georgiadis.jpg
 
Προσπάθεια από Κουμουνδούρου να συντηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα – Βλέπουν επανάληψη της Θεσσαλονίκης με τα Θεοφάνια
 
Μείζον πολιτικό θέμα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη περί της σύστασης των λοιμωξιολόγων για lockdown προ της γιορτής του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, την οποία η κυβέρνηση αγνόησε.
 
Χθες, κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα καλώντας τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, ενώ νωρίς το πρωί και το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» καλούσε σε παρέμβαση εισαγγελέα.
 
Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης και για το «μπάχαλο» με τις εκκλησίες ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανίων, αποδίδοντάς της την απόλυτη ευθύνη με αιχμές για πολιτική αδυναμία να περιφρουρήσει την τήρηση των μέτρων και υποχωρητικότητα απέναντι στην Εκκλησία.
 
Περαιτέρω, την κατηγόρησε ουσιαστικά για ανοχή στα αντάρτικα μητροπολιτών που επέλεξαν να μη συμμορφωθούν με την απόφαση της κυβέρνησης για εορτασμό σε κλειστούς ναούς χωρίς την παρουσία πιστών.
 
«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά έκανε τα στραβά μάτια και έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να γνωρίζει πως την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση. Όταν άλλα αποφασίζει τη μια μέρα, άλλα επιτρέπει την επομένη και τελικά άλλα υποκρίνεται πως γίνονται, απλά καταντά φαρσοκωμωδία».
 
Κατ’ αυτόν τον τρόπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, που, ορμώμενος από την πρωινή δήλωση Τσίπρα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι ουσιαστικά ζητά το κλείσιμο των ναών διά της βίας και της καταστολής.
 
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση αφορά στο ότι με τις παλινωδίες της και τις επιλογές της οδήγησε στις χθεσινές εικόνες με τη συρροή πιστών έξω από τους ναούς.
 

«Φαρσοκωμωδία»

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωνε πως «η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου». Και πρόσθετε:
 
«Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων. Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».
 
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που άνοιξε με την «κυνική ομολογία» του (κατά την έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ) ο υπουργός Ανάπτυξης, η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια, ή έστω να μην αφήσει να ξεχαστεί και να φύγει από την επικαιρότητα, αναμένει δε αν θα υπάρξει κίνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
 
Σε πρώτο πλάνο από την Κουμουνδούρου καταλογίζεται στον πρωθυπουργό ότι:
  • Είπε ψέματα όταν σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως «δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό».
  • Επέδειξε αδράνεια από πολιτικό υπολογισμό και όχι επειδή δεν γνώριζε.
 

«Δεν ακούει τους επιστήμονες»

Μάλιστα, ευκαιρίας δοθείσης από την κυβερνητική αντίδραση την Τρίτη, που προσπάθησε να πιαστεί από το αν ο Τσίπρας αναφέρθηκε σε «εισήγηση» της Επιτροπής ή όχι, προκειμένου να διαψευστεί το ότι υπήρξε εισήγηση και όχι η ουσία, ότι δηλαδή υπήρξαν προειδοποιήσεις από τους ειδικούς, η Κουμουνδούρου θύμισε δημόσιες αναφορές των μελών της Επιτροπής:
 
«Ο κ. Βατόπουλος, μέλος της Επιτροπής, σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV είχε δηλώσει πως από τα μέσα Οκτωβρίου η Επιτροπή είχε ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη, ‘‘αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να πάει πιο χαλαρά’’. Ο κ. Εξαδάκτυλος, επίσης μέλος της Επιτροπής, έχει καταγγείλει σε συνέντευξή του στο Kontra πως είχαν γίνει εισηγήσεις για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τις 22 Οκτωβρίου».
 
Περαιτέρω, στο ηγετικό επιτελείο της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα της Θεσσαλονίκης, οδηγώντας σε εκατοντάδες θύματα, αποδεικνύει τις εγκληματικές της ευθύνες και τις συνεχείς παλινωδίες της γενικότερα στη διαχείριση της πανδημίας – ο εορτασμός των Θεοφανίων θεωρούν πως αποτελεί τελικά μια επανάληψη της Θεσσαλονίκης – αλλά και τη χρησιμοποίηση των ειδικών της επιστημονικής Επιτροπής κατά το δοκούν.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας στη σχετική δήλωσή του απέδωσε την ύπαρξη «εγκληματικών ευθυνών» στον ίδιο τον Μητσοτάκη για τη μέχρι τώρα «αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες», αλλά πρόσθεσε και ότι είναι «δεδομένη και η υπογραφή του στο τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας, για το οποίο προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές».
 
«Πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιον λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καν να ακούει τους επιστήμονες και επιχειρεί εκ των υστέρων να τους εκμεταλλευθεί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:56