search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:38
MENU CLOSE

Στο πλευρό του Τραμπ η Μέρκελ: «Προβληματικός» ο αποκλεισμός του από τα social media

11.01.2021 16:48
Στο πλευρό του Τραμπ η Μέρκελ: «Προβληματικός» ο αποκλεισμός του από τα social media - Media

 

Έναν απρόβλεπτο σύμμαχο στις διαμαρτυρίες του προς τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες και τον έχουν αποκλείσει μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον και διάφορες αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του, βρήκε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διά στόματος του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαρακτήρισε ως «προβληματικό» τον οριστικό αποκλεισμό του Τραμπ από τo Twitter (που ήταν το αγαπημένο του μέσο έκφρασης) και το Facebook.

Θεμελιώδες το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης

«Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι στοιχειώδους σημασίας», δήλωσε o Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν μόνο σύμφωνα με τους νόμους, όχι όμως έπειτα από απόφαση των διαχειριστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 
«Υπό αυτή την έννοια, η καγκελάριος θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του προέδρου των ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί οριστικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας εμμέσως μια ανησυχία που έχει διατυπωθεί και από άλλους πολιτικούς.
 

Οι εξηγήσεις Facebook και Twitter

Επίσης, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU) τόνισε την ανάγκη για περισσότερη εποπτεία στα συγκεκριμένα δίκτυα. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε στις αμερικανικές εταιρίες το πώς θα συζητούμε και πώς όχι», δήλωσε στο Politico και τάχθηκε υπέρ αυστηρότερων κανονισμών ρύθμισης.
 
Πάντως, τόσο το Facebook όσο και το Twitter εξήγησαν ότι προχώρησαν στην ακραία αυτή πρακτική, θεωρώντας ότι ο Τραμπ μέσω των αναρτήσεών του συνέχιζεται να πυροδοτεί την ένταση και να μην παίρνει σαφείς αποστάσεις από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, πέραν της εμμονής του στη θεωρία της «κλοπής» των προεδρικών εκλογών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:38