search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:29
MENU CLOSE

Kορωνοϊός: Τα πέντε συχνότερα συμπτώματα στα παιδιά

14.01.2021 12:42
Kορωνοϊός: Τα πέντε συχνότερα συμπτώματα στα παιδιά  - Media

 

Ποια είναι τα πέντε συχνότερα συμπτώματα κορωνοϊού σε παιδιά και βρέφη; Και πόσο διαφέρουν, εάν διαφέρουν από αυτά των ενηλίκων; Οι ειδικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) απαντούν.

Αρχικά επισημαίνουν ότι τα τρία κυριότερα συμπτώματα του κορωνοϊού στους ενήλικες περιλαμβάνουν τον επίμονο βήχα, τον υψηλό πυρετό και την απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Τα παιδιά εκδηλώνουν ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα συγκριτικά με τους ενήλικες ή τα επικοινωνούν διαφορετικά γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν που να δώσουν προσοχή.

  • Στην κούραση. Στην Μεγάλη Βρετανία τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό είχαν μεγάλη κόπωση σε ποσοστό 55%.
  • Πονοκέφαλος. Το δεύτερο συχνότερο σύμπτωμα στα παιδιά σε συχνότητα 53%. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε ένα παιδί με πονοκέφαλο και τη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα αν είναι βρέφος ή νήπιο.
  • Πυρετός. Υπολογίζεται ότι το 49% των παιδιών που είναι θετικά στον κορωνοϊό έχουν πυρετό. Πρόκειται για το ίδιο σύμπτωμα που εκδηλώνουν και οι ενήλικες. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του πυρετού – ακόμη και αν το παιδί δεν διψάει.
  • Πονόλαιμος. Εκτιμάται ότι το σύμπτωμα αυτό παρουσιάζεται στο 38% των παιδιών με Covid-19.
  • Απώλεια όρεξης. Δώστε προσοχή σε ένα παιδί που δεν θέλει να φάει καθώς αυτό μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα νόσου. Τα δεδομένα της εφαρμογής ZOE στη Βρετανία απέδωσαν την ανορεξία ως σύμπτωμα στο 35% των παιδιών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη βρετανική μελέτη ένα ακόμη σύμπτωμα που παρουσίασε το 15% των παιδιών είναι δερματικό (εξάνθημα).

Εκτός του βρετανικού NHS και το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) καταγράφει τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσουν τα παιδιά: πυρετός,βήχας, καταρροή, ανοσμία και δυσγευσία, ερεθισμένος λαιμός, δύσπνοια, στομαχόπονος, κόπωση, πονοκέφαλος, μυικοί πόνοι, μειωμένη όρεξη.

Πηγή: ygeiamou

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23