search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:22
MENU CLOSE

Σοφία Μπεκατώρου: Ο τρόπος που αντέδρασε η Ομοσπονδία αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίον δε μίλησα

16.01.2021 17:21
Σοφία Μπεκατώρου: Ο τρόπος που αντέδρασε η Ομοσπονδία αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίον δε μίλησα - Media

 

Την αντίδραση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση σχολίασε η Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας στο OPEN, η Ολυμπιονίκης σημείωσε ότι ο τρόπος που απάντησε ο Ομοσπονδία φανερώνει τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησε τόσα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

“Όποια κοπέλα έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο να το δηλώσει, θα τη στηρίξω”, δηλώνει η ίδια, εξηγώντας ότι πολλές φορές είναι δύσκολο το θύμα να προχωρήσει σε καταγγελία όσο παραμένει εγκλωβισμένο στο ρόλο της αθλήτριας.

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Παρασκευής, με την οποίαν προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος, η Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας ανέφερε:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μέλος της ΝΔ ο φερόμενος ως δράστης

Στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αλλά και μέλος της Νέας Δημοκρατίας είναι το άτομο που φέρεται να κατονόμασε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, ως τον δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη το 1998.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πειραιώς προχώρησε στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας μέχρι να αποσαφηνιστεί αν είναι ένοχος για όσα του καταλογίζονται.

Ο ίδιος δε απέστειλε εξώδικο σε ΜΜΕ που δημοσίευσε το όνομά του, σημειώνοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του.

Σοκάρει η περιγραφή της Σοφίας Μπεκατώρου

Στην διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό», η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε στη δημόσια καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση.

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Κάποια στιγμή, όπως μιλάγαμε με τον Χ, γύρισα και με φίλησε. Εγώ πάγωσα, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, δεν περίμενα ποτέ να κάνει μία τέτοια κίνηση. Για μένα ο Χ αντιπροσώπευε το πατρικό πρότυπο, ήταν ένας άνθρωπος που επιτέλους δεν μας πολεμούσε μέσα στην Ομοσπονδία και ήθελε το καλό μας, σκέφτηκα.

Συνέχισα να προχωράω με ταχύτερο ρυθμό, κάνοντας πως δεν κατάλαβα ότι συνέβη, αν και του το ανέφερα, λέγοντάς του ότι δεν περίμενα ποτέ μία τέτοια κίνησή του. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας, στο ασανσέρ, πριν πάει στο δωμάτιό του, μου ζήτησε να τον ακολουθήσω. Εγώ αρνήθηκα και πήγα να κλείσω την πόρτα. Εκείνος πάντα ευγενικά και με χαμόγελο με ρώτησε αν τον φοβάμαι και τότε του απάντησα πως όχι, αλλά ότι δεν υπήρχε λόγος να πάω μαζί στο δωμάτιό του. Εκείνος, προσπαθώντας να με πείσει, με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι ερωτικό, απλά να συζητήσουμε. Ήξερε όμως πώς να μου μιλήσει και πώς να με ηρεμήσει και να με κάνει να ρίξω τις άμυνές μου. Και όταν αυτό έγινε, τότε άρχισε να ασελγεί εις βάρος μου. Προσπάθησα να τον απωθήσω, να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, θεωρώντας ότι θα το σεβαστεί.

»Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα, κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δεν σταμάτησε ό,τι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη, έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. Γύρισα στο δωμάτιό μου, όπου η συναθλήτρια μου κοιμόταν ανυποψίαστη. Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Ενώ είχαμε μόλις αποκτήσει το δικαίωμα στο όνειρο με την Αιμιλία, αν εγώ μιλούσα για ό,τι μου συνέβη, μπορεί αυτό να κατέρρεε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10