search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Ανοιγμα καταστημάτων: Κίνηση υψηλού ρίσκου

18.01.2021 06:27
katastimata4.jpg

 

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας , αλλά και η κυβέρνηση το σημερινό άνοιγμα του λιανεμπορίου αφού από αυτό θα εξαρτηθεί η πορεία της πανδημίας και της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και της εστίασης.

Η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή ευελπιστεί η αγορά και η οικονομία να πάρουν μια μεγάλη ανάσα αφού όλα δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Παράλληλα στέλνει ένα επικοινωνιακά μήνυμα στους ανθρώπους της αγοράς ότι αυτή επιθυμεί και θέλει το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά οι λοιμωξιολόγοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν το επέτρεπαν καθώς οι πανδημία έδειχνε να καλπάζει.

Προφανώς και το άνοιγμα των καταστημάτων είναι μια πολιτική απόφαση αφού ακόμα και αυτή την στιγμή οι επιστήμονες εμφανίζονται να έχουν δεύτερες σκέψεις. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής τουλάχιστο δύο γιατροί είχαν διαφορετική άποψη ενώ και οι υπόλοιποι είχαν δεύτερες σκέψεις τις οποίες ωστόσο απέφυγαν να εκφράσουν δυνατά,.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας ο οποίος όλη την προηγούμενη εβδομάδα εξέφραζε τον προβληματισμό του για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο και μάλιστα επέμεινε ότι είναι πρόωρο επισημαίνοντας ότι με την κίνηση αυτή το Μέγαρο Μάξιμου παίρνει μεγάλο ρίσκο. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη του είχε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για το κέντρο της Αθήνας λέγοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται λίγο πριν το κόκκινο και είχε προσθέσει ότι με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα έχουμε επιδείνωση της επιδημίας, καθώς όλα θα αυξηθούν. Και τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι…

Όσοι μάλιστα βλέπουν με επιφυλακτικότητα το άνοιγμα των καταστημάτων ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή κάνει τα ίδια λάθη που έκανε το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού.

« Τέλη Μαΐου είχαμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία έλεγαν χαρακτηριστικά Με το άνοιγμα του τουρισμού η προσπάθεια που είχε γίνει σε εθνικό επίπεδο καταστράφηκε με αποτέλεσμα να γυρίσουμε στην αρχική φάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση και τώρα εμφανίζεται να κινείται με την ίδια λογική. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα ίδια.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48