search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:12
MENU CLOSE

Σαχάρα: Στα «λευκά» από το χιόνι – Στους -2 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία (Photos/Video)

18.01.2021 09:50
Σαχάρα: Στα «λευκά» από το χιόνι - Στους -2 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία (Photos/Video) - Media

Ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές περιοχές του πλανήτη. Η έρημος της Σαχάρας πάγωσε, ενώ το χιόνι σκέπασε περιοχές στα νοτιοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας με την θερμοκρασία να ολισθαίνει στους μείον 2 Βαθμούς Κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και μισό αιώνα.

Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που η κόκκινη άμμος γίνεται λευκή, καθώς το χιόνι καλύπτει την έκταση 9.200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

«Όλοι ήταν έκπληκτοι στη θέα ότι πέφτει χιόνι στην έρημο, είναι τόσο σπάνιο περιστατικό. Ήταν απίθανο να το βλέπεις καθώς το χιόνι ενωνόταν με την άμμο. Το χιόνι έμεινε για μια ημέρα και μετά έλιωσε», ανέφερε ο φωτογράφος Karim Bouchetata.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, είναι η πρώτη χιονόπτωση στην έρημο ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια, και μάλιστα έναν μήνα μετά τις πρώτες νιφάδες, τον Δεκέμβριο, τώρα το χιόνι επέστρεψε πιο πυκνό.

Οι κάτοικοι της περιοχής Aïn Séfra, στην Αλγερία, ξύπνησαν μέσα σε λευκή πανδαισία με σχεδόν ένα μέτρο χιόνι, το οποίο προκάλεσε χάος στην πόλη που θεωρείται «πύλη» προς την έρημο. Λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν στους παγωμένους δρόμους ενώ τα παιδιά, που πάντα μπορούν να δουν την όμορφη πλευρά και στην πιο απίθανη κατάσταση, άρχισαν να φτιάχνουν χιονάνθρωπους και να κάνουν έλκηθρο.

Πριν τον Δεκέμβριο, η τελευταία φορά που είχε χιονίσει στην Aïn Séfra ήταν το 1979.

Παρότι η πόλη βρίσκεται στη Σαχάρα, τον Ιανουάριο η μέση θερμοκρασία της κυμαίνεται στους 6 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο και στους 38 τον Ιούλιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06