search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:53
MENU CLOSE

Παναγιώτης Γιαννάκης: Πώς σχολιάζει τον Νίκο Γκάλη (Video)

19.01.2021 10:11
Παναγιώτης Γιαννάκης: Πώς σχολιάζει τον Νίκο Γκάλη (Video) - Media

 

Καλεσμένος στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης παραχωρώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του. Αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, ο Έλληνας αθλητής μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με το μπάσκετ, τον σοβαρό του τραυματισμό, τη σχέση του με τον Νίκο Γκάλη,αλλά και για τα 38 χρόνια γάμου με την αγαπημένη του Ευγενία.

“Ξεκίνησα παίζοντας ποδόσφαιρο, στο γήπεδο του Πλάτωνα. Σ’ ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ άνοιξαν τα φώτα και κάποιοι άρχισαν να παίζουν μπάσκετ. Και άρχισα κάθε Δευτέρα να πηγαίνω να βλέπω. Η Χ.Α.Ν Νικαίας ήταν αλλά τελικά πήγα στον Ιωνικό Νικαίας. Άρχισα να βλέπω μπάσκετ με τον Ιωνικό Νικαίας” ανέφερε, αποκαλύπτοντας την πρώτη του επαφή με το άθλημα…  

Ο σοβαρός τραυματισμός

“Το καλοκαίρι του 1981 έπαιξα με τους Μπόστον Σέλτικς. Το χειμώνα του 1981 όμως τραυματίστηκα σοβαρά. Έκανα χειρουργείο και ο γιατρός των Σέλτικς μου είπε ότι δε θα ξαναπαίξεις μπάσκετ. Ήταν η αρραβωνιαστικιά μου η Ευγενία που μου συμπαραστάθηκε. Ο Ιωνικός τότε κινδύνευε και ο Κρίθαρης μου ζήτησε να παίξω αλλά εγώ δεν ήθελα να πω ότι έκανα χειρουργείο. Εγώ ξαναπήγα στην Αμερική, συνέχισα να προπονούμαι, το καλοκαίρι γύρισα κι έπαιξα στον Ιωνικό και τον βοήθησα να σωθεί.”

Τα 38 χρόνια γάμου

“Είμαστε από το 1977 μαζί με τη γυναίκα μου και παντρευτήκαμε γυρνώντας τραυματίας από την Αμερική το 1982. Κλείσαμε 38 χρόνια, στις 6 του μηνός είχαμε επέτειο. Φοβερός άνθρωπος, την αγαπώ πολύ, έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαδρομή μου ήταν δίπλα μου συνεχώς. Δεν ήθελε ποτέ να μου λείψει κάτι και να γίνει βάρος. Προσπαθούσε πάντα να με στηρίξει σε ό,τι αποφάσιζα στην ζωή.”

Ποια η γνώμη του Παναγιώτη Γιαννάκη για τον Νίκο Γκάλη; 

“Ο Νίκος Γκάλης ήταν τρομερός στην επίθεση. Ήταν χαρισματικός σκόρερ. Εμένα με ενδιέφερε να κερδίσουμε. Πολλές φορές στεναχωριόμουν που δεν ήταν το ίδιο ομαδικός. Γιατί θα μπορούσε. Μέσα στο γήπεδο υπήρχε αλληλοσεβασμός.” απαντά μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Γιαννάκης. 

Συγκλονιστικός ο Αντετοκούνμπο

Ο Γιαννάκης αναφέρθηκε, τέλος, στον Αντετοκούνμπο, αποκαλύπτοντας πως δεν θα μπορούσε καν να τον μαρκάρει παρά μόνο να τον… ταλαιπωρήσει. «Δεν θα μπορούσα να τον μαρκάρω, μόνο να τον… ταλαιπωρήσω! Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός. Είναι ένας συγκλονιστικός παίκτης και προσφέρει πολλά και στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:53