03/03/2021 07:21:29

Διεθνή φόρο στους ψηφιακούς γίγαντες ετοιμάζει η Γέλεν

Διεθνή φόρο στους ψηφιακούς γίγαντες ετοιμάζει η Γέλεν - Media

 

Ένας διεθνής φόρος στους ψηφιακούς γίγαντες, που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων εντός του ΟΟΣΑ, θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να εισπράξουν ένα «δίκαιο μερίδιο» από εταιρείες, εκτίμησε σήμερα η Τζάνετ Γέλεν, η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σε μια στροφή 180 μοιρών από την απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Η Γέλεν τόνισε στη Γερουσία ότι αυτός ο φόρος «θα επέτρεπε τη συλλογή ενός δίκαιου μεριδίου από εταιρείες, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών μας και μειώνοντας τα κίνητρα (...) για υπεράκτιες δραστηριότητες που σίγουρα δεν θέλουμε να ανταμείψουμε».

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αντίθετη σε μια φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών, απέτυχε στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη θέσπιση ενός τέτοιου διεθνούς φόρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.