07/03/2021 02:24:53

Πειραιώς: Μισή δόση στα δάνεια για όσους βγαίνουν από αναστολή

Πειραιώς: Μισή δόση στα δάνεια για όσους βγαίνουν από αναστολή - Media

 

Τρόπους ώστε να επανέλθουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στην κανονική αποπληρωμή των δανείων τους οι δανειολήπτες που μπήκαν ή βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς αναστολής εργασίας αναζητούν οι τράπεζες.

Κι αυτό γιατί στο διάστημα της αναστολής οι δόσεις δανείων επιδοτούνταν σε ποσοστό 90%, και τα τραπεζικά ιδρύματα αντιλαμβάνονται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν άμεσα στην αποπληρωμή των δόσεων στο 100% καθώς έχουν υποστεί σημαντική απώλεια εισοδήματος.

Έτσι πρώτη η Πειραιώς αποφάσισε την αποπληρωμή των δανείων με μισή δόση για όλο το 2021 και στο 75% για το πρώτο εξάμηνο του 2022, για όσους δανειολήπτες βγαίνουν από την αναστολή.

Έτσι, θα επανέλθουν στην αποπληρωμή του 100% της δόσης τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με ισόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας

Η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι συνεχίζει να στηρίζει τους πελάτες της που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία, δίνοντας τη δυνατότητα σε δανειολήπτες των οποίων έληξαν οι αναστολές πληρωμών που δόθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων λόγω Covid -19, να επανέλθουν σε κανονική αποπληρωμή των δανείων τους σε διάστημα 18 μηνών.

«Η επαναφορά γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος μειωμένων καταβολών, σταδιακά αυξανόμενων (step up), ενώ η ένταξη στο πρόγραμμα διενεργείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών.

Οι πληττόμενοι δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναστολή πληρωμών, με την πάροδο του εννεαμήνου και τη λήξη των αναστολών, μπορούν να καταβάλλουν μέρος της δόσης τους για τους επόμενους 18 μήνες, και συγκεκριμένα το 50% αυτής για το σύνολο του 2021 και το 75% της δόσης για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Οι δανειολήπτες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα, με τηλεφωνική επικοινωνία με την Τράπεζα, ενώ, με νέα υπηρεσία που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρώνεται και εξ αποστάσεως.

Ειδικότερα, το αίτημα αξιολογείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση πρόσθετων στοιχείων. Για τη διευκόλυνση των πελατών και την αποφυγή της φυσικής παρουσίας τους στο κατάστημα, η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινιάζει την υπηρεσία υπογραφής συμβατικών εντύπων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα στοιχεία των πελατών καταχωρούνται μέσω e-mail και στη συνέχεια, η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια, με τη λήψη ηλεκτρονικών υπογραφών», υπογραμμίζεται από την Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.