03/03/2021 07:56:31

Ιωνικό Κέντρο Ν. Ιωνίας: Ένα έργο - ορόσημο για τον Προσφυγικό Ελληνισμό

Ιωνικό Κέντρο Ν. Ιωνίας: Ένα έργο - ορόσημο για τον Προσφυγικό Ελληνισμό - Media

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης του Ιωνικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία, το οποίο αποτελεί ένα έργο - ορόσημο για την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, για την πόλη της Νέας Ιωνίας, αλλά και για τον απανταχού Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Ένας πολυχώρος - μοντέλο για την οικιστική ανάπτυξη θεμελιώνεται σε ένα οικόπεδο  επτά περίπου στρεμμάτων, έναντι του Σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού, με το πράσινο να δίνει πνοή σε μία πρωτεύουσα γεμάτη τσιμέντο.

Στην μεγάλη αυτή έκταση πρόκειται να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού, παιδείας, τέχνης, δραστηριοτήτων, διαλόγου, ψυχαγωγίας, δινοντας τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε κάθε πολίτη, χωρίς καμιά διάκριση ή περιορισμό. 

Στόχος του έργου είναι το Ιωνικό Κέντρο  να καταστεί τόπος αναφοράς για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, ενώ ο χώρος πρασίνου θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου.

Το έργο στηρίζεται από την Ελληνική Πολιτεία, όπως επίσης από τη γενναιόδωρη προσφορά ιδρυμάτων, ιδιωτών και ευεργετών, που οραματίζονται τις αρχές και τις αξίες που το έργο αυτό θα προβάλλει.

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο όραμα του οικείου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, έτος που συμπληρώνονται 100 ολόκληρα χρόνια από το Μικρασιατικό ολοκαύτωμα.

Η Ίδρυσή του σημοτοδοτεί την αφετηρία διαρκούς μνήμης για τις αλησμόνητες Πατρίδες και απότιση φόρου τιμής για τον προσφυγικό λαό της Ιωνικής γης, της γης της Πισιδίας, των Ποντίων, των Καππαδοκών και του ευρύτερου Μικρασιατικού πνεύματος.

Photo από: mycity.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.