search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Και η AstraZeneca ενημερώνει για προβλήματα στις παραδόσεις των εμβολίων

22.01.2021 17:03
Η ΕΕ ζητάει πρόσβαση στα εμβόλια της AstraZeneca που παράγονται στις ΗΠΑ - Media
 
Μετά την Pfizer η οποία ήδη έχει ανακοινώσει καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., άλλη μια φαρμακοβιομηχανία ενημερώνει και αυτή για ενδεχόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
 
Πρόκειται για την AstraZeneca, η οποία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του εμβολίου πάει πίσω, ενώ αναμένεται η έγκρισή του στα τέλη Ιανουαρίου. Η αυστριακή OE24 μετέδωσε πρώτη ότι η AstraZeneca ενημέρωσε την ΕΕ ότι θα μπορούσε να παραδώσει πολύ λιγότερα εμβόλια στις χώρες-μέλη της Ένωσης το πρώτο τρίμηνο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.
 

Οι λόγοι της καθυστέρησης

Όπως επιβεβαίωσαν κύκλοι της εταιρείας στην «Bild», η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ ενημερώθηκε ότι μετά την έγκριση -αναμένεται έως τα τέλη Ιανουαρίου– θα είναι σε θέση να παραδώσει αργότερα τα εμβόλια. Πρώτον, διότι το εμβόλιο πρέπει να προσαρμοστεί στις μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνει ότι τα εμβόλια που έχουν ήδη παραχθεί ενδέχεται να μην μπορούν να χορηγηθούν.
 
Η καθυστέρηση έγκειται και στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στην Ινδία, αναστέλλοντας την παραγωγή. Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ε.Ε. από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί λόγω και της καθυστέρησης έγκρισής του από τον ΕΜΑ.
 
Για την Αυστρία, αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14