search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί – Τι θα συμβεί με σχολεία και λιανεμπόριο

28.01.2021 18:34
Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί - Τι θα συμβεί με σχολεία και λιανεμπόριο - Media

 

Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική, μετά την αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, αποφάσισε να εισηγηθεί η υπο-επιτροπή που απαρτίζεται μόνο από λοιμωξιολόγους, με αποτέλεσμα να ισχύσουν αυξημένοι περιορισμοί και το lockdown να είναι αυστηρότερο. Όλα ανοιχτά για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων και για το λιανεμπόριο, με την επαναφορά του click away να βρίσκεται στο τραπέζι.

Την απόφαση των ειδικών που συνεδρίασαν το απόγευμα της Πέμπτης ενόψει των μέτρων που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, θα εξετάσει την Παρασκευή η ολομέλεια της επιτροπής που θα κάνει την τελική της εισήγηση στον πρωθυπουργό.

Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και μελετούν τις περιοχές που εμφανίζονται επιβαρυμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι ετοιμάζονται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση να ενταχθεί η Αττική στις «κόκκινες» περιοχές, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού. 

Τι θα συμβεί με τα σχολεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, αν μια περιοχή βαφτεί «κόκκινη», τότε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που υπάγονται σε αυτήν δεν θα ανοίξουν. Οπότε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την Αττική, τότε δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στο νομό, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ωστόσο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα είχε επισημάνει το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, ότι στις «κόκκινες περιοχές» δεν θα επαναλειτουργήσουν τα Λύκεια.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, ειδικά αν ανοίξουν κάποια σχολεία, θα επιστρέψουμε στο click away σε όλη τη χώρα ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να επιλεγεί η λύση του ραντεβού για ένδυση και υπόδηση. Θα παραμείνουν πάντως ανοιχτά δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Επιπλέον έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18