search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:52
MENU CLOSE

Με δικογραφία «απαντά» η ΕΛΑΣ στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

29.01.2021 11:50
Με δικογραφία «απαντά» η ΕΛΑΣ στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Media

 

Παρά την κατακραυγή και την ακύρωση του σχεδίου της για κατάργηση των διαμαρτυριών απέναντι στην κυβέρνηση, η ΕΛΑΣ σχηματίζει δικογραφία μετά από το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε χθες Πέμπτη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV. 

Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι θέλει να “αξιοποιήσει” όλο το νομικό οπλοστάσιο που ψήφισε η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, καθώς επικαλείται ότι δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία, δεν είχαν οριστεί υπεύθυνοι διοργανωτές ενώ είχε παραβιαστεί και ο νόμος για τη συγκέντρωση 100 ατόμων. Μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα. 

Σημειώνεται ότι πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε Προπύλαια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μαζική συμμετοχή φοιτητών, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη θέσπιση σώματος Αστυνομίας για τα πανεπιστήμια αλλά και την θέσπιση χρονικού ορίου για τη φοίτηση. Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν να ξανανοίξουν οι σχολές τους με τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί επίσης ότι την πρώτη δίωξη σε βάρος πολίτη και μάλιστα συνδικαλιστή άσκησε βάσει του νέου νόμου για τις συναθροίσεις η Ελληνική Αστυνομία σχηματίζοντας δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο σχετικός νόμος. 

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκος, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:52