search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Σε «πολύ κρίσιμη καμπή» η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα

13.02.2021 17:23
«Αλήθεια, θέλει η κυβέρνηση έναν δεύτερο Bobby Sands;» - Media

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, που μπαίνει πλέον στην πέμπτη εβδομάδα απεργίας πείνας ζητώντας την εφαρμογή του νόμου με μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από αυτές του Δομοκού, κρούουν δύο γιατροί σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Πρόκειται για τους γιατρούς Κατερίνα Ντουζέπη, αναισθησιολόγο-εντατικολόγο που είχε επισκεφτεί και εξετάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού στις 16 Γενάρη, και τον Θοδωρή Σδούκο, γενικός γιατρό – διευθυντή ΕΣΥ που είχε επισκεφτεί και εξετάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού στις 24 Γενάρη.

Οι δύο γιατροί αναφέρουν τα εξής:

«Από την ενημέρωση που έκαναν σήμερα οι συνάδελφοι του Γ.Ν. Λαμίας στην οικογένεια του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, μέσω της συνηγόρου του, οδηγούμαστε στο ασφαλέστατο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας του έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμη καμπή.

Η συνεχιζόμενη ασιτία, η προϊούσα νεφρική βλάβη και οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές έχουν προκαλέσει βλάβες στη χολή και στο στομάχι, που εκδηλώνονται εδώ και ενάμιση 24ωρο με εμέτους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσλάβει νερό. Η ενυδάτωσή του γίνεται πλέον αναγκαστικά με ορό.

Βεβαίως, η ενυδάτωση δεν αναιρεί οποιονδήποτε από τους κινδύνους ζωής ή μη αντιστρεπτής βλάβης, που απειλούν έναν απεργό πείνας, ο οποίος επί 37 ημέρες παίρνει μόνο νερό, χωρίς κανένα πρόσθετο.

Η κλινική του κατάσταση και πορεία πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να παρακολουθείται πλέον στενά σε επίπεδο Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, μέσω monitoring. Πληροί όλα τα κριτήρια εισαγωγής σε ΜΑΦ.

Είναι αυτονόητο, πως κάθε ιατρική πράξη πρέπει να έχει τη συναίνεση του απεργού πείνας, όπως επιβάλλει η ιατρική δεοντολογία και ηθική (βλ. Διακήρυξη για τους Απεργούς Πείνας, της Παγκόσμιας Ενωσης Ιατρών)».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01