search
ΤΡΙΤΗ 30.12.2025 02:25
MENU CLOSE

Αθάνασιος Εξαδάκτυλος: Το φετινό Πάσχα δεν θα είναι όπως το περσινό

20.02.2021 08:31
Σαρηγιάννης: Σταδιακή μείωση κρουσμάτων τις επόμενες βδομάδες – Να γίνουν κλιμακωτά ανοίγματα  - Media

 

Το ενδεχόμενο από 1η Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες άφησε ανοιχτό ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως είπε, «μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων.»

Σχετικά με τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό.

Ερωτηθείς για το Πάσχα, είπε ότι δεν θα είναι όπως πέρσι που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, φάνηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και το Ισραήλ». 

«Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Έρχεται sms για τους εμβολιασμούς»

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς σημείωσε πως οι ηλικίας 64-60 και 70-75 θα εμβολιαστούν στην επόμενη φάση μαζί με τις ευπαθείς ομάδες.

«Στόχος είναι μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και όλοι όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα», τόνισε. Επίσης, ενημέρωσε ότι έρχεται SMS για τους εμβολιασμούς.

Σχετικά με τον τουρισμό το καλοκαίρι, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι δεν ήταν η αιτία διασποράς του ιού. Επίσης, είπε ότι φέτος το καλοκαίρι «είμαστε πιο αισιόδοξοι».
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.12.2025 01:49