search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:37
MENU CLOSE

Εκδόσεις Ψυχογιός: Συγγνώμη για την «παραχώρηση» της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία

22.02.2021 09:10
Εκδόσεις Ψυχογιός: Συγγνώμη για την «παραχώρηση» της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία - Media

 

Σε δημόσια απολογία, ζητώντας συγγνώμη, προχώρησαν οι εκδόσεις Ψυχογιός μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο διαδίκτυο τα τελευταία 24ωρα από φωτογραφίες μίας έκδοσης σχετικά με την γεωγραφία, η οποία ανέγραφε πως το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έκδοση: «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη» η οποία ασχολείται με την Γηραιά Ήπειρο και δίνει πληροφορίες στα μικρά παιδιά για τις χώρες και τα μέρη της Ευρώπης.

Μάλιστα τα παιδιά καλούνται στην συνέχεια να συμπληρώσουν σχετικό παζλ.

Σε αυτήν λοιπόν, μεταξύ άλλων, υπάρχει η διατύπωση ότι «Η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία».

Το γεγονός αυτό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι κάλεσαν την εκδότρια εταιρεία να ανακαλέσει.

Έτσι, οι εκδόσεις Ψυχογιός με ανακοίνωσή τους μέσω Facebook ενημέρωσαν πως η συγκεκριμένη έκδοση αποσύρεται άμεσα από την αγορά.

Μάλιστα όπως αναφέρουν λυπούνται για το συγκεκριμένο γεγονός και το αποδίδουν σε λάθος του μεταφραστή. Τονίζουν δε πως «προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι “ανήκουν” στην Τουρκία».

Αγαπητοί αναγνώστες λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας “Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη “και την…

Δημοσιεύτηκε από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ – PSICHOGIOS PUBLICATIONS στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τις εκδόσεις Ψυχογιός:

Αγαπητοί αναγνώστες λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας “Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη “και την αποσύρουμε από την αγορά προχωρώντας σε διόρθωση κι επανεκτύπωση.

Προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι «ανήκουν» στην Τουρκία.

Προφανώς και το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον επιμελητή μας.

Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας.

Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά.

Με εκτίμηση,
Εκδόσεις Ψυχογιός

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:37