search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:04
MENU CLOSE

Αναδρομικά: Νέα παράταση στην καταβολή – Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι

23.02.2021 10:11
Αναδρομικά: Νέα παράταση στην καταβολή - Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι - Media

 

Στην αναμονή θα παραμείνουν εκ νέου για την καταβολή των αναδρομικών περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Και αυτό καθώς θα δοθεί πρώτα η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα πρώτα θα δοθεί η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης σε όσους έχουν εκκρεμείς αιτήσεις και μετά τα αναδρομικά (από τον Οκτώβρη του 2019).

Δεδομένου ότι η προκαταβολή δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τον Μάιο, όλα δείχνουν ότι τα αναδρομικά καταβάλλονται αργότερα.

Τονίζεται ότι άλλοι 600.000 παλαιοί συνταξιούχοι δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με τη προσωπική διαφορά.

Η πρώτη ομάδα που αναμένεται να δει αυξήσεις και αναδρομικά είναι «νέοι συνταξιούχοι» δικαιούχοι, όσοι δηλαδή έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά.

Επίσης επισημαίνεται ότι τον Μάιο σχεδιάζεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της προκαταβολής σύνταξης καθώς και των σχετικών αναδρομικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02