search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:58
MENU CLOSE

Der Freitag: Κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στην απεργία πείνας Κουφοντίνα

27.02.2021 13:23
Der Freitag: Κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στην απεργία πείνας Κουφοντίνα - Media

 

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η γερμανική εφημερίδα Der Freitag, για την στάση της στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για να γίνει δεκτό το αίτημα επιστροφής του στις φυλακές Κορυδαλλού από τα κρατητήρια Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εδώ και σχεδόν 50 μέρες σε απεργία πείνας, έγραφε προ τεσσάρων ημερών το γερμανικό έντυπο, σε δημοσίευμα με τίτλο «Κινδυνεύει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η αριστερή εφημερίδα παρατηρεί: «Έχει χάσει υπερβολικά πολλά κιλά, δεν μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει, δεν είναι πια σε θέση να πιει ούτε νερό. Στις 17 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε σε εντατική τοπικού νοσοκομείου. Ο ίδιος ζήτησε να αφαιρεθεί ο ορός ενυδάτωσης. Μιας και δεν είναι πια σε θέση να πιεί, αυτό σημαίνει ότι ξεκινά και απεργία δίψας. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πεθάνει σε τρεις, τέσσερεις, το πολύ πέντε μέρες.

»Φυσικά υπήρξαν σε Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό αντιδράσεις κατά του τρόπου με τον οποίο οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πολιτικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και επιστήμονες προχώρησαν σε σχετικές δηλώσεις. Και στη περίπτωση Κουφοντίνα ωστόσο ωφελεί την κυβέρνηση ότι ήδη από την αρχή της πανδημίας Τύπος, τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα μέσα ενημέρωσης έχουν ευθυγραμμιστεί με τη κυβέρνηση. Όχι με μέτρα καταστολής, αλλά με μεγάλα ποσά που μοιράστηκαν με πρόσχημα την εκστρατεία κατά της πανδημίας “Μένουμε σπίτι”», συνεχίζει η εφημερίδα και καταλήγει: «Σήμερα υπάρχει μόνο μια μεγαλύτερη εφημερίδα επικριτική προς την κυβέρνηση, καθώς και ένας ραδιοσταθμός, αλλά κανένα τηλεοπτικό κανάλι. Σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης έχουν ασπαστεί την κυβερνητική γραμμή».

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15