search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:01
MENU CLOSE

Μόσιαλος: Πότε και πώς θα μπορούσαν να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο

28.02.2021 19:48
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος - Media

 

Σε δύο εβδομάδες τοποθετεί ο Ηλίας Μόσιαλος το χρονικό σημείο στο οποίο, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο στην Αττική, με τα σχολεία να παίρνουν σειρά στη συνέχεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE επεσήμανε το ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τήρηση των μέτρων και επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, με μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι σε αυτά να φορούν ενισχυμένες μάσκες και όχι διπλές.

Εκτίμησε ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση περιστατικών της νόσου, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

«Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες», τόνισε ο κ. Μόσιαλος για το άνοιγμα σχολείων που θα ακολουθήσει αυτό του λιανεμπορίου.

«Η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους. Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κος Μόσιαλος

Σύμφωνα με τον καθηγητή για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τουλάχιστον στην Αττική θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων καθώς υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Ωστόσο μπορεί να γίνει άρση μέτρων σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προυπόθεση πως δε επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Ο κος Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα εμβόλια και αποκάλυψε ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλντοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες για να τους ενθαρρύνει να το κάνουν.

Τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, καθώς προφυλάσσει απόλυτα όσους είναι άνω των 55 ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:01