search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:11
MENU CLOSE

Υπόθεση Κασόγκι: Τρία ονόματα σβήστηκαν από έκθεση της αμερικανικής «ΕΥΠ»

01.03.2021 14:30
Υπόθεση Κασόγκι: Τρία ονόματα σβήστηκαν από έκθεση της αμερικανικής «ΕΥΠ» - Media

 

Λίγο αφότου η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη έκθεσή της το απόγευμα της Παρασκευής, σχετικά με τους Σαουδάραβες που ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι, καταργήθηκε χωρίς εξήγηση και αντικαταστάθηκε από μια άλλη έκδοση στην οποία αφαιρέθηκαν τα ονόματα τριών ανδρών που ενεπλάκησαν.

Η αθόρυβη εναλλαγή από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, καθώς μεγαλώνει η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται επικρίσεις ότι απέτυχε να τιμωρήσει τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας με οποιονδήποτε τρόπο, παρά το γεγονός ότι μόλις δήλωσε χωρίς αμφιβολία ότι ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ήταν υπεύθυνος.

Στη συνέχεια, η έκθεση αντικαταστάθηκε από μια δεύτερη έκδοση από την οποία αφαιρέθηκαν τρεις από τους άντρες που μόλις είχε ανακοινώσει ότι «συμμετείχαν, διέταξαν ή ήταν με άλλο τρόπο ένοχοι ή υπεύθυνοι για το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι».

Αλλαγές χωρίς διευκρινίσεις

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αρνήθηκε να διευκρινίσει γιατί τα ονόματα ήταν αρχικά στη λίστα και τι ρόλο έπαιξαν στη δολοφονία του Κασόγκι.

«Τοποθετήσαμε ένα αναθεωρημένο έγγραφο στον ιστότοπο επειδή το πρωτότυπο περιείχε εσφαλμένα τρία ονόματα τα οποία δεν έπρεπε να περιλαμβάνονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης είχε υποστηρίξει την Παρασκευή το απόγευμα πριν παρατηρηθεί η αλλαγή ότι η έκθεση δεν περιείχε νέες πληροφορίες.

«Πρόκειται για πληροφορίες που είναι γνωστές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και ανανεώθηκαν για επιλεγμένες επιτροπές και μέλη του Κογκρέσου πριν από ένα χρόνο», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο, τρία από τα ονόματα που είχε αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως σε αναφορές για το θάνατο του Khashoggi.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10