search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός: Τι αναφέρει στην επιστολή του

02.03.2021 10:12
Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός: Τι αναφέρει στην επιστολή του  - Media

 

Παραιτήθηκε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Στάθης Λιβαθινός, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να προχωρά σήμερα στη σχετική ανακοίνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Θέατρο, η αιτία που οδήγησε τις δύο πλευρές στη ρήξη είναι καταγγελίες σπουδαστών της δραματικής σχολής για «αυταρχική συμπεριφορά, μειωτικά και ομοφοβικά σχόλια και διακρίσεις» από τον κ. Λιβαθινό, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Μιλώντας στην «Κ» ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δήλωσε ότι δε νιώθει καμιά πικρία, επισημαίνοντας ότι «δεν θα μπει σε διάλογο με τα παιδιά».

Τα παράπονα των σπουδαστών εκφράστηκαν στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, παρουσία του συνόλου των σπουδαστών και των διδασκόντων.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε, αναφέρεται ότι «το τραυματισμένο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων έχει αποκατασταθεί». 

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η όποια αποκατάσταση δεν επετεύχθη, με μερίδα σπουδαστών να διαμηνύει στη διοίκηση της σχολής ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί με τον σκηνοθέτη.

Μέχρι χθες μεσολάβησαν και άλλες διαδικτυακές συναντήσεις, χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο.

«Η διάσταση δεν μπορούσε να γεφυρωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της σχολής, Δηώ Καγγελάρη. 

 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του

«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.

Καλή συνέχεια.

Στάθης Λιβαθινός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:43